УКР РУС

Сімінін: Завдання "Ворскли" пробитись у зону Ліги Європи ніхто не скасовував

1 жовтня 2016 Читать на русском

Захисник "Ворскли" Сергій Сімінін згадав про поєдинок проти "Зорі" та поділився очікуваннями від матчу з "Олімпіком".

– Сергію, аналізуючи центральну зустріч 9 ігрового дня між полтавським і луганським колективами, наставник останнього висловив думку, що його підопічні перемогли, бо переважили опонента на флангах. Ви відчуваєте, що у "Ворскли" є "просадка" на краях?

– Ну, це думка Юрія Вернидуба, таке в нього уявлення. Тренер нашої команди може по-своєму бачити ситуацію, тому краще поговорити з ним… Якщо цікава моя думка, скажу так: не існує ні ідеальних гравців, ні ідеальних ігрових ліній – усі в чомусь помиляються, будь-кому можна пред’явити претензії. Якщо ми програли – значить, на сьогодні слабші за "Зорю".

– Її тренер висловив іще одне варте уваги спостереження про "Ворсклу": полтавці блискуче обороняються, проте мають серйозні труднощі з "креативом". Проблему правильно підмічено?

– Я би не сказав, що зі створенням (або, конкретніше, – з нападом) маємо саме проблеми. Є ті чи інші труднощі із забиванням м’ячів: 10 у 9-ти матчах – замало. Але зрозумійте: не існує універсальних футболістів – тих, у кого немає недоліків. У нас теж таких немає, тому працюємо над виправленням того, що поки не виходить.

– Глядачі нарікають, що у полтавців далеко не завжди виходить грати видовищно…

– Бо граємо на результат – ось наш орієнтир, а не "естетика". З іншого боку, справді хочемо приносити задоволення публіці, тому і цей момент хочемо вдосконалити.

– Чи приносить задоволення публіці нинішній рівень УПЛ? На адресу турніру лунає критика, часто, здається, безпідставна.

– Погоджуюся. Тут як подивитись. Якщо порівнювати з 2012 – 2013 роками, рівень справді знизився: тоді було більше команд, багато легіонерів. Потім Україна пережила всім відомі події, які підкосили економіку, а це, у свою чергу, вдарило по футболу. Проте, якщо порівнювати нинішню першість, наприклад, із 2014 – 2015 роками, то сьогодні ситуація краща: лігу скоротили, і зверніть увагу, яка щільність у турнірній таблиці, як близько команди одна до одної, наскільки несподівані результати – фактично кожен може обіграти кожного.

– …Й усі команди, крім однієї, втрачають очки. Деяка нестабільність характерна як для "Ворскли", так і для вашого наступного опонента – "Олімпіка".

– Від цього поєдинку очікую передусім позитивного для нас результату, далі йде все інше. Донеччан ми вже "розібрали" на тактичному занятті, але коментувати, чому у них настільки різні результати (3:0 над "Дніпром", 0:4 від "Динамо") не буду – не моя справа. Щодо того, чому ми несподівано втрачаємо очки… Тут теж складно пояснювати сторонньому… Ми дуже стараємось, і в суботу спробуємо довести це в матчі з "Олімпіком".

– Який, тим паче, ваш сусід у таблиці й конкурент у боротьбі за єврокубки.

– Не знаю, як у них, а у "Ворскли" завдання пробитись у зону Ліги Європи ніхто не скасовував.

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях