УКР РУС

Сім трійок Срни, кінець донецькій серії і другий колумбієць. 15 основних цифр другого туру УПЛ

24 липня 2017 Читать на русском
Автор: Іван Вербицький

"Футбол 24" підводить статистичні підсумки другого ігрового дня Прем’єр-ліги.

1,33 гола за матч

Результативністю в другому турі команди не радували – вісім голів у шести матчах. То гірше, ніж у першому турі, коли було забито 11 м’ячів. З такою скупістю на м’ячі на одну соту понизилася й середня результативність українських чемпіонатів загалом. Нині вона рівняється 2,43 м’яча за гру.

3 дебютанти УПЛ

21-річні півоборонці Чорноморця Денис Норенков і Віктор Серденюк, а також 19-річний хавбек Карпат Хорхе Карраскаль провели свої перші матчі у Прем’єр-лізі. До Хорхе в українському чемпіонаті грав лише один представник Колумбії. В сезоні-2010/2011 один матч за Дніпро провів Нельсон Рівас. Всього ж у двох турах поточного чемпіонату зіграло 30 легіонерів. Загалом на полі з’являлося 195 футболістів.

Львівська екзотика, кам’янський запал і замах на рекорд. 15 основних цифр першого туру УПЛ

1 гол Рібаса

Уругвайський нападник Карпат Себастьян Рібас у другому для себе матчі забив прем’єрний гол в українських чемпіонатах. До Себи в елітному дивізіоні України виступало троє уругвайців. Найрезультативніший з них – Себастьян Васкес з Чорноморця – забив вісім м’ячів. П’ять разів за тих же одеситів відзначився Алехандро Мельо, а за Шахтар один м’яч провів Даміан Родріґес.

5 297 глядачів на матчі

Завдяки Класичному дербі, яке відвідало рекордних для цього чемпіонату 14 168 вболівальників, середня відвідуваність цього туру в порівнянні з попереднім трохи виросла. На матчах стартового ігрового дня було по 5 153 людини. Найменше глядачів у звітному турі зафіксовано в Запоріжжі, де зустрічалися Зоря і Маріуполь. У протокол внесено цифру 1 700, хоча візуально людей на "Славутич-Арені" було ще менше.

29 попереджень

Попри те, що в цьому турі відбувалося зазвичай багате на покарання Класичне дербі, арбітри показали на одну жовту картку менше, ніж у першому. До того ж у цей вікенд жоден футболіст не награв на вилучення. Лідер за покараннями після двох турів звичний. Найгрубіша команда минулого чемпіонату Чорноморець вже має у пасиві п’ять жовтих і червону картки. По сім попереджень отримали футболісти Сталі, Олександрії, Олімпіка і Ворскли. Найкоректнішою командою чемпіонату наразі є Зоря – дві жовтих картки.

З окремо взятих футболістів в обох турах попередження отримували полтавець Олександр Скляр, гравець Олімпіка Моха, олександрієць Сергій Чеботаєв, а також відразу двоє кам’янців – воротар Герман Пеньков і оборонець Артур Даніелян.

Серія з 54-х матчів

Не реалізувавши жодного з шести ідеальних моментів у зустрічі з Динамо, Шахтар перервав унікальну серію, яка напередодні налічувала 54 результативних матчі поспіль. До суботнього матчу в Харкові "гірники" в останнє покидали поле без забитих м’ячів у матчах чемпіонату ще 14 серпня 2015 року, коли поступилися в Одесі 0:2 Дніпру.

100 матчів Вереса

Якщо поєднати історію нинішнього народного клубу Верес з тією командою, яка виступала у вищій лізі на зорі українських чемпіонатів, то отримаємо, що минулої суботи на "Арені Львів" рівненці провели 100-й матч у рамках елітного дивізіону.

Дебютували там попередники нинішнього колективу 16 серпня 1992 року, в грі проти львівських Карпат. Не у Львові, а на рівненському "Авангарді". Матч той завершився внічию 1:1, причому врятуватися Вересу вдалося на 86-й хвилині, коли ударом з одинадцятиметрової позначки відзначився Олексій Ільїн. Ювілейна ж зустріч проти Олександрії теж завершилася внічию, тільки безгольову. Загалом зі 100 поєдинків Верес 27 виграв, 27 зіграв унічию і 46 програв.

50 нічия Зірки

Розійшовшись удома миром з Олімпіком, 50-й раз внічию завершила свій матч Зірка. Для кропивничан нинішній сезон – восьмий в елітному дивізіоні. Матч проти донеччан був для них 218-м.

100 матчів Кривцова

Дербі проти Динамо, в якому Шахтар поступився 0:1, стало для оборонця Сергія Кривцова 100-м поєдинком усіх рівнів у складі донеччан. З "помаранчево-чорними" Сергій виграв п’ять чемпіонств, п’ять разів ставав володарем Кубка і раз здобував Суперкубок України.

100-ка Зубейка

Оборонець Чорноморця Євген Зубейко провів проти Сталі свій сотий поєдинок у Прем’єр-лізі. За "моряків" Євген відіграв в елітному дивізіоні 67 зустрічей. 17 матчів він провів за Металіст, 16 – за Карпати.

740-740 Чорноморця

Саме така, абсолютно рівна різниця м’ячів утворилася в одеситів після пропущеного від кам’янця Ореста Кузика голу за підсумками 654-х проведених матчів в елітному дивізіоні українського футболу.

333 – 33 Срни

З’явившись в основі у 52-му в своїй кар’єрі Класичному дербі, Даріо Срна провів 333-й матч у чемпіонатах України. Забитих м’ячів у Даріо в Прем’єр-лізі – 33. Як відомо, грає хорват під 33-м номером.

135 Хачеріді-Хацкевича

Оборонець Євген Хачеріді провів проти Шахтаря свій 135-й поєдинок у складі Динамо в чемпіонатах України. Тим самим, Євген порівнявся за цим показником з тим, хто його після тривалого виховного процесу від попереднього тренера в основний склад повернув. Білоруський півоборонець Олександр Хацкевич у другій половині 90-х – початку 2000-х теж зіграв за киян у чемпіонаті України 135 матчів. Наразі Олександр Миколайович і Євген Григорович поділяють у списку динамівських гвардійців 19-ту позицію. Уже в наступному матчі Хачеріді зможе дістати Ґорана Ґавранчіча і стати 18-м.

Перших 50

Свій 50-й поєдинок у Прем’єр-лізі провів оборонець Олександрії Сергій Басов.

Мудрість Хацкевича, експерименти Вернидуба, авантюра Наварро. П’ять висновків другого туру УПЛ