УКР РУС

Сікан – унікальний українець на стажуванні в ПСЖ, "Карпати" мають гарного друга там, – Зайцев

2 березня 2017 Читать на русском

Спортивний директор "Карпат" Сергій Зайцев розповів, як нападник "левів" Данило Сікан став першим вихідцем зі Східної Європи, якому вдалось побувати у французькому "Парі Сен-Жермен".

Сікан стажуватиметься у ПСЖ протягом півтора тижня. Поїздку для юного вихованця "Карпат" допоміг організувати колишній наставник головної команди "левів" Сергій Зайцев, який нині працює спортдиром.

"Тренується Данило у команді свого віку, 2001-го року народження. Заплановано провести спаринг, також йому забезпечена можливість спілкування з гравцями та тренерами. А головне – у Данила є можливість оцінити свої сили та можливості на фоні представників одного з найсильніших клубів світу. До речі, для "Карпат" зробили виняток. Данило Сікан – перший футболіст зі Східної Європи, котрому вдалось потрапити до ПСЖ на стажування. У майбутньому хочемо запросити ПСЖ на турнір до Львова.

"Карпати" постійно беруть участь у різноманітних міжнародних турнірах, і ми успішно там виступаємо, практично завжди боремося за призові місця. Окрім цього, ми намагаємось проводити стажування за кордоном для найкращих гравців, аби дати їм можливість всебічно розвиватись та набиратись досвіду. Кілька років тому наші футболісти та тренери їздили у Хоффенхайм, зараз організували можливість, щоб форвард "Карпат" та збірної України U-16 поїхав до одного з найкращих клубів світу.

У ПСЖ ми маємо хорошого друга – Серго Кутателадзе. Ще раніше ми з ним домовились про взаємну співпрацю і саме він допоміг організувати стажування для Сікана. Разом із технічним директором клубу Тарасом Гордієнком ми взяли цю справу під контроль та довели її до логічного фіналу", – цитує Зайцева офіційний сайт "Карпат".

Як нападник "Карпат" і збірної України U-16 забив гол, обігравши усіх з центра поля