УКР РУС

Сидорчука потрібно карати, а Циганков заграє ще яскравіше, – Шматоваленко

16 вересня 2016 Читать на русском

Екс-зірка "Динамо" Сергій Шматоваленко поділився думкою про поразку киян у матчі Ліги чемпіонів проти "Наполі" (1:2).

"Одна з причин – неуважність гравців, яка призвела до серії помилок. В матчах такого калібру ціна промаху зростає в рази. "Динамо" вміє грати компактніше і надійніше. Наприклад, у недавньому поєдинку проти "Шахтаря". Однак повністю виключити помилки не завжди вдається.

Я не великий фахівець у воротарських питаннях, але думаю, що Шовковський міг зіграти на виходах по-іншому, десь врятувати. При цьому звалювати всі гріхи на голкіпера неправильно. Те, що неаполітанці з меж штрафного майданчика били по воротах в 4 рази більше, ніж кияни, говорить про вразливість наших тилів: півзахист зіграв далеко не зразково, не встигаючи відтягуватись на допомогу обороні.

Гра киян в обороні? Посередня. Дозволяли суперникові створювати гостроту з флангів, та й в центрі були вільні зони. Не скажу, що була розхлябаність або недооцінка суперника, просто неаполітанці перевершили "динамівців" в окремих мікродуелях і зіграли чітко біля своїх воріт.

Я б не сказав, що за класом "Наполі" перевершує "динамівських" виконавців. Просто на "Олімпійському" у киян не клеїлися стандарти і в середині поля траплялися збої в лініях: в атаці у Мораєса було мало підтримки партнерів, спостерігалися розриви в лініях.

Для мене пробіг в футболі не є ключовим показником, тим більше, що половину другого тайму довелося грати в меншості. Якщо кияни пробігли менше суперника – це не означає, що вони гірше готові фізично.

Вилучення Сидорчука? У Сергія бажання грати – вагон. Він цілком віддається грі і часом втрачає контроль над ситуацією, емоції зашкалюють. Думаю, Сергій неправильно розібрався в епізоді і заробив абсолютно непотрібне вилучення, яке ускладнило завдання команді.

В 8 матчах сезону-2016/17 Сидорчук отримав 6 жовтих і 1 червону картку? Це, звичайно, перебір. Можливо, настав час покарати хлопця в виховних цілях. Хоча він і так себе покарав, позбавивши задоволення зіграти у 2 турі Ліги чемпіонів проти "Бешикташа".

Не здивуюся, якщо підопічні Реброва візьмуть реванш у апеннінців в гостях.

Я вітаю Циганкова з дебютом в Лізі чемпіонів, мені сподобалася його гра. Трохи хвилювався спочатку, але потім заспокоївся, зробив результативний пас і діяв на своїй позиції добре. Циганков відрізняється хорошою швидкістю і дриблінгом, а коли змужніє, то ми побачимо в його виконанні ще більш яскраві поєдинки", – сказав Шматоваленко газеті "Команда".

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Дивіться відео, як "Динамо" почало з поразки в Лізі чемпіонів. На думку Євгена Хачеріді, "Наполі" виграв незаслужено. А ось герой матчу Мілік відзначив нелегку перемогу.

Наставник киян Сергій Ребров вважає гру позитивною. А ось керманич "Наполі" Мауріціо Саррі не оцінив би Ярмоленка у 30 мільйонів євро.

"Динамо" – "Наполі": Солодкий початок, та гіркий підсумок. Наші оцінки

Деградація. Перші підсумки матчу "Динамо" – "Наполі"