УКР РУС

Швейцарія вистраждала перемогу над Португалією завдяки дивам голкіпера, Словенія здійснила камбек проти Сербії

12 червня 2022 Читать на русском

Європейські збірні продовжують виступати в новому сезоні Ліги націй.

Ліга націй

Дивізіон А

Швейцарія – Португалія – 1:0

Гол: Сеферовіч, 1

Дивізіон В

Словенія – Сербія – 2:2

Голи: Гнезда, 48, Шешко, 54 – Жівковіч, 8, Мітровіч, 35

Дивізіон С

Греція – Косово – 2:0

Голи: Якумакіс, 71, Манталос, 90+9

Дивізіон D

Мальта – Сан-Марино – 1:0

Гол: Мускат, 50

Швейцарія залишилася в елітному дивізіоні Ліги націй завдяки коронавірусу в збірній України восени 2020-го. До сьогодні "наті" виглядали там зайвими, програвши всі три матчі. Але четвертий став переможним. Швейцарія забила Португалії вже на першій хвилині, коли Сеферовіч завершив якісну атаку правим флангом. Господарі могли й подвоїти рахунок, але арбітр передумав призначати пенальті після перегляду повтору.

Португалія весь матч намагалася виправити ситуацію, Леау навіть забив, але з офсайда. Кураж впіймав швейцарський голкіпер Йонас Омлін (8 сейвів). Він потягнув удари впритул від Данілу та Гедеша, виграв складну дуель в Андре Сілви, а також не дозволив з вигідних позицій забити Жоті, Пепе та Канселу. Швейцарія здобула першу перемогу, але залишилася на дні таблиці. Португалія впала на другу сходинку.

Сербія втратила перемогу над Словенією, хоча вела 2:0. Жівковіч швидким голом відкрив рахунок, а Мітровіч подвоїв. Перед другим голом справжню красу показав Тадіч – капітан Аякса на фланзі обіграв суперника з допомогою еластіко та вирізав ідеальну подачу. У другому таймі після замін Словенія відігралася. Відзначилися Гнезда та Шешко. Після цієї нічиєї Словенія залишилася останньою в групі, а Сербія тримає друге місце.

Греції явно нудно в третьому дивізіоні. Елліни виграли четвертий матч поспіль, дотиснувши Косово. В найнижчому дивізіоні Мальта мінімально здолала Сан-Марино.

Холанд обіграв Швецію та тягне Норвегію в еліту Ліги націй, перша втрата Грузії з хорошою грою Цітаішвілі та Ко