УКР РУС

Швеція вирвала перемогу в Франції на останніх секундах

9 червня 2017 Читать на русском

У шостому турі європейської кваліфікації на ЧС-2018 шведи здобули несподівану перемогу (2:1).

На "Френдс Арені" в Стокгольмі зустрічалися два лідери групи А. Французи перемогли сьогоднішнього суперника у домашньому матчі, завдяки чому переважали його у турнірній таблиці на 3 очки. "Ле Бльо" зберігали статус фаворита і на виїзді, але не вивезли зі Скандинавії жодного балу.

Суперники розпочали поєдинок дуже виважено. Тривалий час взагалі не було ударів по воротах, а основною зброєю обох команд стали подачі в штрафний майданчик. У середині тайму вболівальники спостерігали досить нудне видовище, ситуація виправилася лише перед перервою, коли опоненти використали свої нечисленні моменти.

Після розіграшу кутового сфера пролетіла крізь весь штрафний майданчик шведів і опинилася в Жиру. Відмінний удар в дальній кут не пройшов дарма – Олів'є записав собі в актив красиве взяття воріт. Скандинави відповіли в схожому стилі. Подача з лівого флангу оминула Берга та пролетіла далі на Дурмаза. Джиммі без проблем розстріляв Льоріса та зрівняв рахунок.

Друга половина зустрічі вийшла веселішою та ефектнішою. На 53 хвилині міг забивати Грізманн, але його удар головою полетів прямо в голкіпера. Відразу після цього Погба цілив під дальню стійку – не вистачило лічених сантиметрів. Господарі відповіли гарматним пострілом Йоханнсона, після якого м'яч розминувся з лівою від Льоріса стійкою.

Згодом голкіпери показали високий клас під час стандартів. Ольсен красиво в стрибку потягнув удар Грізманна, а Льоріс вибив м'яч з-під поперечини після удару Форсберга. До фінального свистка французи більше атакували, а шведи, у свою чергу, відстоювали позитивний результат. Розв'язка настала у доданий арбітром час, коли Льоріс припустився грубої помилки, вибивши м'яч на Тойвонена. Ола з центру поля влучив у порожні ворота.

Завдяки цій перемозі Швеція набрала 13 очок і наздогнала Францію на вершині квартету А.

ЧС-2018. Європейська кваліфікація, 6 тур

Швеція – Франція – 2:1

Голи: Дурмаз, 43, Тойвонен, 90+4 – Жиру, 37