УКР РУС

Швеція вирвала божевільну перемогу над Польщею і подарувала збірній України путівку в 1/8 фіналу Євро-2020

23 червня 2021 Читать на русском

У рамках 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Швеції перестріляла команду Польщі (3:2). Звіт поєдинку читайте на "Футбол 24".

Скандинави вирішили шокувати "Кадру", якій будь-що потрібна була перемога, блискавичним стартом. Спроба виявилася вдалою. Гол шведи організували за якихось 80 із хвостиком секунд.

Швеція – Польща – 3:2 – відео голів та огляд матчу

Ісак отримав передачу на підступах до штрафного після подачі з правого флангу "синьо-жовтих", але втратив рівновагу після силового прийому суперника. Та м'яч підхопив Еміль Форсберг, утік від оборонця лівіше та класно пробив повз Щенсни.

Шокована Польща випала з гри хвилин на 15. Натомість Швеція у цей ігровий відрізок продовжила плести мережива своїх атак, хоча до реальних загострень біля воріт поляків справа так і не дійшла.

Згодом "Кадра" оговталася і миттєво створила супермомент! Це Лєвандовскі після навісу від кутового прапорця пробив по центру, Ольсен перевів м'яч у перекладину, а форвард Баварії на добиванні ще раз струсонув каркас воріт.

Ця змарнована нагода стала вододілом у першому таймі, за яким контроль над грою перебрала збірна Польщі. Та попри величезне бажання, до перерви команда Паулу Соузи створила лише один реальний момент. На 45+1-й хвилині Лєвандовскі п'ятою відкинув під удар Зєліньскі, проте його постріл парирував Ольсен.

Старт другої половини знову був за поляками. Ось Зєліньскі метрів із 25-ти ще раз перевірив на пильність шведського кіпера (сейв), а ще за п'ять хвилин Крихов'як цілив у ближній кут, але Ольсен знову врятував.

А на рубежі години ігрового часу команди видали божевільну трихвилинку. Витримавши серію випадів Польщі, шведи втекли в швидку контратаку, Кулусевскі скинув під удар Форсбергу на лінію штрафного, а Еміль майстерно пробив з льоту!

Пропущений м'яч не знітив поляків. Лідерські якості в необхідний момент проявив Лєвандовскі. Роберт на 61-й хвилині протягнув м'яч лівим флангом і за діагоналлю розкішно поклав у дальній верхній кут – 2:1.

Ще за 4 хвилини "Кадра" взагалі вирівняла становище: Франковскі з флангу прострілив на Швєрчока, який лише підставив ногу під м'яч, але лайнсмен підняв прапорець – офсайд. VAR за кілька миттєвостей підтвердив правоту суддівської бригади.

Серія замін від тренерського штабу збірної Польщі на певний час зменшила атакувальний запал "Кадри". Однак, із плином часу поляки почали знову вантажити м'яч в останню третину поля і нагнітати ситуацію біля воріт Ольсена.

Зрештою, це призвело до гола на 84-й хвилині. Франковскі подав із лівого флангу до центру штрафного, де повз м'яч пролетів оборонець Швеції, і Роберт Лєвандовскі прийняв сферу в гордій самотності й другим дотиком точно пробив низом – 2:2!

Польська збірна побігла вперед усіма силами виривати місце в плей-офф чемпіонату Європи, та більше редути Швеції не збоїли. Натомість перемогу вирвали саме скандинави! На 90+4-й розумаха Кулусевскі організував вихід Віктора Классона на побачення зі Щенсни, й той холоднокровно підсік над кіпером – 3:2!

Ця перемога дозволила збірній Швеції виграти групу E й водночас вивести до 1/8 фіналу турніру збірну України.

Іспанія допомогла Україні вийти в плей-офф Євро-2020, знищивши Словаччину – "Фурію Роху" прорвало перед Хорватією