УКР РУС

Швеція – Польща: анонс матчу Євро-2020

23 червня 2021 Читать на русском

У рамках 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Швеції поміряється силами з командою Польщі. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Швеція – Польща

23 червня, 19:00. Санкт-Петербург, Газпром Арена

Головний арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Навряд навіть найвідданіші вболівальники збірної Швеції могли уявити, що улюблена команда лідируватиме в квартеті E після двох турів. У стартовому поєдинку "синьо-жовті" зіграли суперпрагматично, віддали ініціативу Іспанії та відстояли нульову нічию. Натомість у другому вже шведи домінували в протистоянні зі Словаччиною, та на відміну від іспанців, дотиснули суперника.

Швеція гарантувала собі місце в плей-офф, але її фінальна позиція у групі ще може зазнати змін. Будь-яка перемога над поляками забезпечить скандинавам фініш у статусі лідера. Зате інші результати вмикають важливість паралельного двобою словаків проти розкритикованої збірної Іспанії. Шведська преса вірить у гольовий прорив національної команди, що досі забили лише один м'яч, саме в 3-му турі.

Інші плани, однак, має збірна Польщі. Підопічні Паулу Соузи провели два абсолютно різні матчі на Євро-2020. Після поразки Словаччині в 1-му турі здалося, що "Кадра" покине турнір із рештою "туристів" після групового етапу. Проте, іспанцям у наступному поєдинку поляки дали гідний бій. Так, Польща цілком могла програти. Та продемонстроване бажання грати замість страждати та воля до позитивного результату роблять нічию заслуженою.

Цікаві факти

– Швеція востаннє програвала збірній Польщі у спарингу в серпні 1991-го (0:2);

– шведська збірна обіграла поляків у чотирьох матчах кваліфікацій до Євро-2000 і Євро-2004 (загальний рахунок – 8:0);

– Польща найсильніше виступила на чемпіонаті Європи в 2016 році (1/4 фіналу).

Орієнтовні склади команд

Швеція: Ольсен – Лустіг, Лінделеф, Даніельсон, Аугустінссон – С. Ларссон, Екдаль, Ольссон, Форсберг – Ісак, Квайсон

Польща: Щенсни – Берешиньскі, Беднарек, Глік – Юзвяк, Модер, Крихов'як, Зєліньскі, Пухач – Лєвандовскі, Свідерскі

Прогноз "Футбол 24": 1:1

Турнірне становище змусить збірну Польщі активно лізти вперед з перших хвилин. Стартовий натиск "Кадри", де в атаці головну роль має найкращий центрфорвард сучасності, може дати плоди. Але злагоджена оборона Швеції навряд дасть тріщину більше одного разу. Це підвищує вимоги до редутів і самої Польщі, коли скандинави візьмуться ловити їх спершу в контратаках, а потім і в позиційних атаках. Тож, найімовірніше, заб'ють обидві збірні, а підсумковим результатом стане нічия.