УКР РУС

Швеція – Англія на Євро-2012: шалені голи Волкотта і Велбека залишають Ібрагімовіча за бортом турніру

15 червня 2017 Читать на русском
Created with Sketch.

"Футбол 24" продовжує серію матеріалів про всі матчі чемпіонату Європи, які відбулися на території України.

До початку матчу 2-го туру шведи вже освоїлися у Києві, дуже комфортно тут почувалися. Натомість англійський десант прибув у столицю України з Донецька, щоб зіграти один поєдинок і знову повернутися на "Донбас Арену".

Команди вже знали, як зіграли між собою збірні України та Франції. І шведам, і англійцям позаріз потрібно було перемагати. Для скандинавів поразка у цьому матчі й узагалі означала достроковий виліт із турніру.

"Ну, мене освистуйте, а хлопців-то за що?!" Як збірна України програла Франції під страшною донецькою грозою на Євро-2012

Високі ставки не зробили гру прагматичною. Навпаки – суперники подарували глядачам неймовірне шоу із 5-ма забитими голами, більшість із яких мали справжню цінність для естетів. Першою рахунок відкрила команда Роя Ходжсона. Джеррард виконав націлену подачу на Енді Керрола, а той головою, наче молотком, вбив м'яч у кут воріт.

Після перерви Швеція відповіла одразу двічі. І лише коли відступати було нікуди, Англія продемонструвала знаменитий британський характер. Волкотт і Велбек стали героями нації, натомість Ібрагімовіч і його команда безсило впали на газон "Олімпійського" після фінального свистка. Дві поразки поспіль означали, що Швеція може пакувати валізи додому.

Чемпіонат Європи-2012. Група D, 2 тур

Швеція – Англія – 2:3

Голи: Джонсон, 49, автогол, Мьольберг, 59 – Керрол, 23, Волкотт, 64, Велбек, 78

15 червня. Київ. "Олімпійський", 64640 глядачів

Сторінка автора у Facebook

Нідерланди – Німеччина на Євро-2012: нестримні Гомес та Швайнштайгер підштовхують ван Персі і Ко до вильоту