УКР РУС

Швайнштайгер наздоганяє Бекенбауера, а Скрипник ламає традицію "Вердера". Огляд 33 Бундестуру

18 травня 2015 Читать на русском

Швайні у ювілейному матчі за "Баварію" наздогнав за голами Кайзера Франца, а Скрипник зіпсував залізну серію "бременських музикантів".

1) У гонитві за легендами
Штефан Кіслінг забив свій 135-й гол у Бундеслізі. Форвардові "Байєра" бракує одного гола, аби потрапити на 18-е місце у вічному списку бомбардирів Бундесліги, де зараз перебуває Хорст Хрубеш.

Бастіан Швайнштайгер у 500-ій офіційній грі за "Баварію" забив 44-й гол і зрівнявся за голами з Францом Бекенбауером.

2) Біда навчить
"Штутгарт" у поєдинку з "Гамбургом" завдав 22 удари по воротах і встановив рекорд сезону серед усіх команд. Шваби здобувають дві поспіль перемоги вперше з вересня 2013 року. Капітан "Штутгарта" Крістіан Гентнер забиває свій п'ятий гол у сезоні, що є його особистим рекордом за сезон.

3) Нарешті...
"Фрайбург" вперше за 19 років перемагає "Баварію" (березень 1996 року). Крім того, підопічні Крістіана Штрайха подбали, аби "Баварія" вперше з лютого 2011 року втратила очки, забивши першою. У своїй лише 11-ій грі Нільс Петерсен забив восьмий гол, який приніс "Фрайбургу" дуже важливу перемогу. Цікаво, що п'ять голів Петерсен забив, вийшовши на заміну - рекорд першості.

4) Перша перемога у 2015 році
"Гановер" дочекався першої звитяги цього року аж у передостанньому турі. Після 16 безвиграшних матчів "96-і" перемогли "Аугсбург", який бореться за Лігу Європи. Зрештою, статистично інакше бути і не могло, адже "Аугсбург" ще ніколи не вигравав у "Гановера" у Бундеслізі.

5) Прем'єрна суха нічия
Лише у 33 турі "Айнтрахт" погодився на сухий мир - цьому посприяла "Герта". У цій грі суперники завдали разом лише 10 ударів по воротах - антирекорд першості серед усіх команд.

6) Що таке "не таланить"
У матчах першого та другого кола зі "Шальке" "Падерборн" завдав 43 удари по воротах. На жаль, з цих ударів "утворився" лише один гол. У цьому турі "Падерборн" пропустив на 88-ій хвилині, а сам завдав по воротах 22 удари - рекорд у виїзному матчі.

7) Вдома непереможні
"Вольфсбург" залишився єдиною командою першості без домашньої поразки (13 перемог, 4 нічиї). У цьому турі "вовки" здолали дортмундську "Борусію", забивши гол вже на першій хвилині. Цікаво, що для "джмелів" гол Каліджурі став вже четвертим у сезоні, пропущений на першій хвилині.

8) Змінили традицію
Гладбахська "Борусія" у 32-му турі вперше за 26 років виграла вдома у "Байєра", а у цьому турі зуміла перервати ще одну неприємну традицію у Бремені. Востаннє на "Везері" "лошаки" перемагали 28 років тому - за цей час було 24 спроби.

9) Найкращі джокери 2015 року
Жайро Самперіо забив п'ятий гол "Майнца" у ролі гравця, що вийшов на заміну у другому колі. Жодна команда не була настільки успішна цього року у цьому показнику. Цікаво, що у першому колі жоден з "джокерів" "Майнца" не спромігся на гол. У поєдинку з "Кельном" Самперіо пробув на полі перед голом лише дві хвилини.

10) Клубний рекорд вдома
"Байєр" у передостанньому матчі першості переграв вдома "Хофенхайм" (2:0). Останні шість ігор "фармацевтів" вдома завершились перемогами і без пропущених голів. Такий показник став для леверкузенської команди рекордним. До цього "Байєр" ніколи не пропускав голи у шести поспіль матчах вдома.