УКР РУС

Швайні - затятий колекціонер гірчичників. Огляд 10 туру Бундесліги

28 жовтня 2013 Читать на русском

У кого найрезультативніший півзахист, які позитиви приносить заміна наставника, хто найвлучніше стріляє зі штрафних у Бундеслізі... Про це та інше в огляді цього туру.

СЕРІЇ
"Борусія" М вперше із сезону-1987/88 перемогла у перших п'яти домашніх матчах чемпіонату.

"Фрайбурґ" не здобув ще жодної перемоги у стартових 10 турах. У наступному турі команда-несподіванка минулого сезону зустрічається з "Нюрнберґом", у якого також ще нема перемог у цій першості.

"Гамбурґ" під керівництвом голландського наставника Берта ван Марвейка не програє, здобувши у чотирьох матчах удвічі більше очок (вісім), ніж за шість стартових матчів (чотири).

"Вольфсбурґ" вперше у сезоні виграв двічі поспіль і прописався у верхній частині турнірної таблиці.

У 83 Рурському дербі "Борусія" святувала 30 перемогу, знову випередивши "Шальке" (24 нічиї та 29 поразок).

"Баварія" збільшує показник цікавого рекорду. Мюнхенці виграли 14 домашню гру у цьому календарному році. Конкурентів вже давно нема.

"Герта" останні сім поєдинків у Мюнхені програла, пропустивши у кожному з них принаймні три голи.

"Байєр" виграв, враховуючи кінець минулого сезону, 13 із 15 ігор Бундесліги.

Знову забили першими - знову не виграли. Уп'яте поспіль "Ауґсбурґ" після гольового почину втрачає очки (одна нічия, 4 поразки).

"Майнц" святкував першу перемогу з третього туру. У шести попередніх матчах "05-і" здобули лише одне очко.

"Брауншвайґ", здається, надумав повернутися у другу лігу. Вісім з 10 ігор команда програла. До цих пір жодній команді з таким показником на цей момент не вдавалось втриматись у Бундеслізі.

Після семи домашніх перемог "Гановер" вперше програв з квітня, коли поступився "Баварії" (1:6).

ГОЛИ

Гравці, які з'явились на полі після заміни, забили вже 40 голів. Такий показник рекордний для Бундесліги після 10 турів.

Відколи Хуан Аранґо виступає у Бундеслізі (2009), жодному гравцеві не вдалось забити більше голів зі штрафних. Гол у ворота "Айнтрахта" Ф став для венесуельця сьомим зі стандарту.

19-річний півзахисник "Вольфсбурґа" Максіміліан Арнольд забив п'ятий гол у Бундеслізі, після 15 ударів по воротах. Цікаво, що всі його голи були важливими.

Півзахист дортмундської "Борусії" розписався у воротах суперників вже 18 разів. Стільки, наприклад,  забили всі гравці "Шальке".

18-річний гравець "Шальке" Макс Майєр забив у третій поспіль грі.

"Баварії" вдалось забити три голи головою, які на рахунку гравців, що вийшли на заміну. Востаннє "заміна" мюнхенського клубу так фейєрила головою у 2009 році.

"Герта" пропустила половину голів після стандартних положень (6 vs 12).

Емре Кан забив перший гол у Бундеслізі за "Байєр".

Шінджі Оказакі взяв участь у семи з дев'яти ударів по воротах "Майнца" і оформив вперше у Бундеслізі дубль.

Роберто Фірміно подобається забивати в гостях. Бразильський півзахисник "Хофенхайма" шість із семи своїх голів цього сезону забив на виїзді. Це найкращий показник.


ЦІКАВО
Бастіан Швайнштайґер отримав 50 жовту картку у Бундеслізі. У футболці "Баварії" гірчичник перед собою більше за Швайні бачили лише двоє гравців Клаус Ауґенталєр та Лотар Маттеус.

Став капітаном - подбав про три пропущені голи. Кіпер "Фрайбурґа" Олівер Бауман вперше у Бундеслізі вивів свою команду на футбольне поле як капітан. Така відповідальність перетворилась на три грубі помилки, які призвели до голів.

Маме Діуф найшвидше в історії Бундесліги заробив дві жовті картки. Лише 12 хвилин зіграв форвард "Гановера" і пішов відпочивати, перевершивши "досягнення" гравця "Герти" Андреаса Тома, який у 1999 році отримав два гірчичники за 14 хвилин.

Середній вік гравців стартового складу "Майнца" у цьому турі становив 30,2 року, що є рекордним показником для "05-их" за час їхніх виступів у Бундеслізі.

Гравець "Брауншвайґа" Норман Тойєркауф (прізвище дослівно перекладається як "Дорога покупка") справді дорого обходиться команді. У восьми матчах 26-річний опорний півзахисник заробив 6 гірчичників.

5-5-5. "Байєр у п'яти матчах Бундесліги проти "Ауґсбурґа" святкує п'яту перемогу.

Промах Кевіна-Прінса Боатенга з пенальті у ворота "Борусії" став першим в історії з боку гравців "кобальтових" у Рурськму дербі.

Підготував Андрій Холявка