УКР РУС

Шутков: Коваленко добре закрив позицію Фреда

30 вересня 2016 Читать на русском

Екс-гравець "Шахтаря" Дмитро Шутков поділився враженнями від матчу Ліги Європи проти "Браги".

– Команда показала хорошу динамічну гру. Що сподобалося – при втраті м'яча група гравців пресингувала, намагалася відразу повернути собі його. Взагалі "гірники" демонстрували хороший контроль м'яча.

Чи очікував я на швидкий гол? Я скажу, що від "Шахтаря" можна очікувати як швидкий м'яч, так і "затяжний". Хочу зазначити, що в ситуації з першим голом Тарас Степаненко здійснив відбір м'яча, рушив на фланг, заробив стандарт (збили його з порушенням правил). Пішла подача в штрафний – всі гравці були націлені на ворота, і той же Тарас завдяки своїй наполегливості завершив цей момент хорошим ударом.

– Не здалося вам, що після забитого м'яча "Шахтар" зменшив темп?

– Я б не сказав. Були моменти у Феррейри і Бернарда. Якби вони забили другий м'яч – було б трохи легше грати.

Думаю, всі погодяться, що "гірники" домінували протягом усього матчу. Це було видно навіть візуально, також це відбилося в цифрах: у "Шахтаря" був кращий контроль м'яча, було більше кутових, ударів і моментів.

– Не було страшно за команду після вилучення Фреда?

– Спочатку було тривожно – на цілий тайм залишитися удесятьох... Але Коваленко добре закрив позицію.

– Як гадаєте, чи було вилучення Фреда?

– На мій погляд, був пенальті. Якщо перша картка Фреда заслужена – він в центрі поля пішов в дриблінг, втратив м'яч і пішов виправляти помилку – то другої картки не було, але був стовідсотковий пенальті у ворота "Браги".

Другий гол? Бернард заробив штрафний, але виконав його не найкращим чином... Проте, наполегливість Коваленка і Феррейри, які пішли на добивання, перетворила цей стандарт в гол. Після другого м'яча вже можна було дихати спокійно.

Нагадаємо, "Шахтар" обіграв "Брагу" без особливих проблем. Наставник "гірників" Пауло Фонсека показав би Бутку жовту за підкат проти свого тренера. Тренер "Браги" визнав, що "Шахтар" був кращим. Дивіться відео голів і огляд матчу "Шахтар" – "Брага".

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях