УКР РУС

Шумський: Нива Т не ставить завдання виходу до Першої ліги

9 червня 2018 Читать на русском

Новий головний тренер Віталій Шумський прокоментував мету команди на сезон 2018/2019.

"Хочу зробити такий колектив, щоби кожен футболіст горою стояв один за одного, щоби не було недомовок, окремих угрупувань тощо. Якщо комусь щось не подобатиметься, щоби міг підійти до мене і сказати це у вічі, а не за спиною. Коли мікроклімат буде хороший, тоді й буде результат. Як колись казав метр тренерського цеху Валерій Лобановський: "Дисципліна б’є клас!". Цього принципу дотримуюсь і я у своїй роботі.

Буду предметно говорити щодо кадрів з директором ФК Нива, який більше знає тернопільський футбол, і спільно вибиратимемо кандидатів, яких можна було б запросити на товариські матчі, щоби переглянути рівень їхньої гри. Я вже мав бесіду з керівництвом тернопільського клубу і повідомив своє бачення, щоб у "Ниві" виступало більше тернопільських футболістів або у крайньому разі з Галичини. І якщо до команди прийде хтось з іншої області, то цей гравець має бути хоча б на півголови кращим за доморощеного. Бо сьогодні маємо таку ситуацію, що кращі тернопільські вихованці, той же Ігор Курило чи Богдан Семенець, грають за команду Хмельницької області.

Ведучи перемовини з керівництвом ФК Нива, насамперед ішлося про створення бойового колективу та облаштування тренувальної бази. Ніхто не ставить переді мною завдання виходу до першої ліги. Якщо ж молодь покаже гру, достойну першої ліги, то це буде дуже добре, але поки такого завдання немає", – цитує Шумського офіційний сайт Ниви.

Нагадаємо, Шумський очолив Ниву наприкінці травня.