УКР РУС

Шуховцев: Рудько, звісно, не Нойєр, але гідна заміна Шовковському

24 листопада 2016 Читать на русском

Відомий український голкіпер Ігор Шуховцев оцінив гру воротаря "Динамо" Артура Рудько в матчі з "Наполі".

"Після матчу "Динамо" з "Наполі" Рудька назвали "українським Нойером"? Думаю, щодо гри Рудька та його підстраховки захисників взагалі ніяких претензій бути не може. Він провів матч на високому рівні і це стосується не тільки моментів, коли він вибігав за штрафну, але і всієї гри в цілому.

Звичайно, ще рано порівнювати його талант з Нойєром. Найголовніше, що він в цих моментах зіграв надійно і підстрахував партнерів. Особливо складним був другий момент. І якби "Наполі" забив гол, очевидно, відповідальність за пропущений м'яч лягла на Артура. Великий плюс, що він виручив, хоча ситуація і його дії дійсно були ризикованими. Воротарська доля така: виручив, ти молодець, пропустив, значить, винен. У цій ситуації я б не став говорити, правильно він діяв або неправильно. Не можна оцінювати епізод, не перебуваючи там на полі. Він зробив свою роботу, підстрахував оборону і не пропустив. Це найголовніше. Оцінку йому винесуть вже тренери при розборі гри.

Чи є Рудько гідною заміною Шовковському? Думаю, що так. Якщо тренери йому довіряють, він грає і виправдовує надії, значить, заміна вийшла гідною. У будь-якій команді рано чи пізно настає момент, коли відбувається зміна голкіпера. У кожного є шанс, хтось за нього хапається раніше, хтось пізніше. Шовковський дуже багато зробив для "Динамо" і зараз він теж зможе передати свій досвід Рудьку, підказати йому. Так що "Динамо" отримало гідну заміну своїй легенді", – сказав Шуховцев.

"Наполі" – "Динамо". Без перемог у Лізі чемпіонів. Наші оцінки

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу