УКР РУС

Штетіна: Мені було важко виступати за дубль Металіста

24 листопада 2017 Читать на русском

Захисник збірної Словаччини та празької Спарти Лукаш Штетіна розповів про етап своєї кар'єри в харківському Металісті.

"Чому не вдалося закріпитися в Металісті? Коли я прийшов в Металіст, то мені було 19 років і я не був готовий до такого високого рівня футболу. Я був дуже молодий на ту пору. Після двох матчів мене перевели в дубль, так і більше не повернувши до ігор в основній команді.

Захисник збірної Словаччини Штетіна: Гол Україні я не забуду до кінця життя

Мені було дуже важко в Харкові, адже я був сам і дуже погано знав англійську. Російську мову я підівчив, але цього було мало, адже все одно знаю її не дуже добре. Зараз мені вже 26, і я значно досвідченіший. Може, якби я зараз був у тому Металісті, то все могло скластися інакше.

Чи не тримаю образи на Маркевича за те, що перевів мене в дубль? Ні, звичайно ж. Я думаю, що Маркевич – дуже хороший тренер. В ту пору він збирав дуже сильних гравців під своїм крилом. На матчі виходили найкращі, тому Металіст боровся з Шахтарем і Динамо за найвищі місця.

Я не грав настільки добре, щоб бути в основній команді. За дубль виступати мені було важко. Так, і голова працювала не в тому ключі через всіх цих складнощів, тому думки йшли від футболу. Скажімо так, різні фактори вплинули на те, що я не заграв в харківській команді.

Чим запам'яталася Україна? Напевно, найбільше мені запам'яталися ваші морози. Ці зими я запам'ятав на довго. Не пам'ятаю, щоб були ще десь такі холоди і температура падала нижче 20 градусів. Хоч я і не люблю зиму, але в підсумку трохи звик до неї. Але спочатку неймовірно важко переносив подібну погоду. У нас такі морози якщо і бувають, то на дні два-три, але не більше, а у вас ... Ух ...", – сказав Штетіна в інтерв'ю Footboom.

Нагадаємо, Штетіна провів 2 матчі за Металіст в сезоні 2011/12. Після цього виступав за словацький Татран та чеську Дуклу. Сьогодні Штетіна футболіст Спарти з Праги.