УКР РУС

Шовковський розповів, які фрази Лобановського йому замапам'яталися найбільше

10 червня 2018 Читать на русском

Колишній голкіпер київського Динамо та збірної України Олександр Шовковський розповів свої враження від роботи з легендарним наставником киян Валерієм Лобановським.

"У Валерія Васильовича було дуже багато тез, виразів і свого роду заяв, які відразу і міцно відкладалися в пам'яті, і в кінцевому підсумку впливали на нашу роботу, на наші відносини всередині команди, на наш погляд на роботу, на нашу поведінку. І на наші цілі, в тому числі.

Якщо ж говорити про те, яка з фраз Лобановського запам'яталася першою, то це, напевно, його фраза про те, що для того, щоб навчитися перемагати когось, потрібно навчитися перемагати самого себе. Пам'ятаю також, як він часто нам говорив: "Перше завдання, яке перед вами стоїть – це чітке виконання тактичних напрацювань і заготовок. Це ваш обов'язок". Крім того, в пам'яті і така його фраза: Мені не потрібні ремісники, а потрібні творчі люди на футбольному полі.

Шовковський пригадав, як Григорій Суркіс наїхав на нього за пости у Фейсбуці щодо розгону студентів на Майдані у 2013 році

Не секрет, що при Лобановському, нам доводилося дуже важко на тренуваннях. Ми здавали неймовірну кількість тестів, займалися в великих обсягах біговою роботою. І не завжди було зрозуміло, навіщо все це нам було потрібно. Але в кінцевому підсумку приходить розуміння того, що у кожного організму, у кожної людини є чисто фізіологічні межі своїх можливостей. І ось, Валерій Васильович шляхом виснажливих тренувань піднімав ці межі можливостей якомога вище", – цитує Шовковського офіційний сайт Динамо.