УКР РУС

Шовковський: "Гра з "Ворсклою" вийшла не зовсім чемпіонською"

25 квітня 2016 Читать на русском

Після перемоги над "Ворсклою", котра принесла друге чемпіонство "Динамо" поспіль, капітан киян Олександр Шовковський поділився відчуттями від сьогоднішнього матчу.

"Динамо" сьогодні стало чемпіоном України, обігравши у 23-му турі Прем'єр-ліги полтавську "Ворсклу". Після чемпіонських святкувань у роздягальні, капітан "біло-синіх" Олександр Шовковський знайшов трохи часу, щоб поспілкуватись із представниками преси.

Про чемпіонство

- Скільки разів ставав чемпіоном? Якщо не помиляюсь - 14. Перед кожним початком ставляться завдання, цілі, для досягнення виконується робота. Щось вдається, щось не ні, якісь помилки, невдачі, об'єктивні чи ні - результат повинен бути, бажано - хороший. Тоді ти бачиш плоди роботи. Мета дає можливість рухатись уперед, не зупинятись, досягати нових результатів, ставити нові завдання.

Ребров: Радий, що футболісти знайшли додаткову мотивацію

Про хвилювання перед матчем

- Наші побоювання дались взнаки у другому таймі. Згадуючи минулий рік, гру у Києві, з "Дніпром", то гра з "Ворсклою" вийшла не зовсім чемпіонською. Ми були скуті в деяких своїх діях. Ми згадували перед грою торішню гру з "Дніпром". Намагались сьогодні припинити будь-яку атаку суперника ще в зародку, нам це вдавалось. У другому таймі відійшли від наших принципів, тому трохи не вдалась нам наша гра.

Про майбутню гру з "Шахтарем"

- З одного боку, буде легше, оскільки на турнірне становище гра вже не впливає, а з іншого боку - гра між двома принциповими суперниками завжди цікава і непередбачувана, напруга емоцій. Можливо, ця гра буде дещо спокійнішою, оскільки багатьом гравцям, котрі виступають за свої збірні, треба поберегти себе перед початком Євро-2016. Я так думаю. Класико - є класико, але градус, я думаю, буде меншим.

Про спогади про чемпіонський сезон

- Час - хороший вчитель і лікар, емоції стираються, а вони є головним критерієм спогадів. Зрозуміло, що перше чемпіонство згадається, воно було яскравим. У підсумку сезону я завжди наголошую, що було хорошого, наскільки покращилась особисто моя гра. У цьому випадку мені цікаво відстежити позитивні і негативні результати за рік. Сьогодні моя участь у грі була під питанням. Ніхто не помітив, не звернув уваги, а ще зранку ніхто не знав, чи буду я грати - було невелике ушкодження перед грою. Команда виграла - все добре. Вихідні, є можливість відпочити, підлікуватись. Чи вийду на наступний матч - вирішить тренерський штаб. Я почуваюсь чудово.

Про вболівальників

- До речі, хочу привітати наших уболівальників з цією перемогою. І для нас, і для них важливо відчувати цю взаємну підтримку. Ми завжди готові до діалогу. Думаю, для них теж важливо, що ми стали чемпіонами саме в останньому домашньому матчі сезону. Спасибі, будемо і далі співпрацювати. Хочу, щоб ми говорили однією мовою, щоб чули нас, тому що багато людей, які приходять на стадіон - вони трохи неоднозначно ставляться до використання фаєрів і петард. Від вибухів можуть бути наслідки через ситуацію, яка є в нашій країні, потрібно поважати всіх, хто приходить на стадіон. А нам додавати майстерності, краще грати, показувати чемпіонську гру і дарувати перемоги, радість, надію на динамівське майбутнє. Як тільки я подумаю, що у мене майстерність вже є, то мені треба буде завершувати кар'єру. Кожен раз, починаючи шлях підготовки до чемпіонату, я починаю з чистого аркуша.

"Динамо" - "Ворскла". Як виглядає підтримка киян по-аргентинськи

Шовковський: За 22 роки своєї спортивної кар'єри я 4 роки відновлювався після різних травм і операцій