УКР РУС

Шовковський: Емоції після матчу проти "Маккабі" - слава Богу, що все це закінчилося

10 грудня 2015 Читать на русском

Воротар "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував вихід команди в плей-офф Ліги чемпіонів.

"Вітаю всіх наших уболівальників з цим успіхом. Насправді, це була не найкраща наша гра. Можна навіть сказати, що вона була найгіршою в цьому сезоні. Але головне, що ми вирішили завдання виходу в наступний раунд Ліги чемпіонів. А історія пишеться щодня. Сьогодні ми написали приємну сторінку, а завтра потрібно думати вже про завтрашній день.

Була дуже нервова гра. Результатом ми задоволені, а якістю гри - ні.

Як не намагаєшся себе налаштувати до гри при порожніх трибунах, надати значущості матчу, все одно це ніби товариський матч. Відчуття саме такі. Можливо, це і вплинуло на нашу гру. Сказати складно.

Я не думав про минуле. У мене є тільки майбутнє.

Головний прогрес "Динамо" в цій єврокубковій кампанії? Команда має своє обличчя. Якщо брати до уваги наші виступи в цьому році, то команда однозначно прогресує. У Лізі Європи ми зупинилися на 1/4 фіналу. Потім здобули золоті медалі чемпіонату України і виграли Кубок. Зараз лідируємо разом з "Шахтарем" в чемпіонаті і вийшли в наступний раунд Ліги чемпіонів. Особисто я бачу прогрес. А у футбол потрібно вчитися грати кожен день і кожну хвилину.

Команда - це живий організм зі своїми моментами і проблемами. У когось щось болить, у когось проблеми в сім'ї, і потрібно виходити і грати іншому футболісту. Ніколи нічого не буде добре і легко. Але ми знаємо, в якому напрямку ми рухаємося і що потрібно робити. Ми робимо це кожного дня. Якщо ви бачите, як команда грала рік тому і як вона грає сьогодні, то ви побачите яка велика різниця.

Дуже важлива гра була в Порту. З "Маккабі" також був дуже важливий матч, тому що ми розуміли - від неї залежатимуть усі ті результати, які були до цього.

Перші емоції після матчу проти "Маккабі" були такими - слава Богу, що все це закінчилося.

Ми зробили великий крок у майбутнє, але нам потрібно ще багато чого зробити, щоб підтримувати ту планку, яку ми підняли в цьому сезоні. Вболівальники завжди пам'ятають останній матч. Всі минулі досягнення вже не мають значення. Треба йти вперед, грати ще сильніше, ставити нові рекорди. А стояти і дивитися на те, що ми зробили, вже немає ніякого сенсу. Це вже історія. Потрібно не хизуватися цією історією, а дивитися і йти вперед. Кожна мета - це рух. Потрібно дивитися на те, що ми зробили для досягнення цієї мети.

Ми виконали план на першу частину сезону. Хто б нам не трапився у плей-офф, потрібно все одно виходити на поле і грати", - сказав Шовковський.

Читайте також:

Шевченко: Ребров повернув стиль "Динамо", який був притаманний команді, коли ми грали разом

"Динамо" зіграє перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів вдома