УКР РУС

Шотландія та Англія розписали неймовірну нічию

10 червня 2017 Читать на русском

У шостому турі європейської кваліфікації на ЧС-2018 шотландці втратили вражаючу перемогу над принциповим суперником (2:2).

Англія проходить відбір з мінімальними втратами та лідирує в групі F, а Шотландію традиційно лихоманить. Перша зустріч у рамках поточної кампанії відбулася в листопаді минулого року та завершилася розгромом "тартанової армії".

Бажаючи реваншу, господарі відразу побігли в атаку. Потужний пресинг і декілька поспіль кутових так і не створили англійцям проблем – ставка на швидкий гол не спрацювала. Суперник витримав стартовий натиск і сам пішов вперед. На 18 хвилині Кейн міг відкривати рахунок після закидання від Дайєра, але пробив над поперечиною.

У середині тайму шотландці самі створили проблеми, а згодом самі їх вирішили. Гордон далеко вийшов з воріт і погано вибив м'яч. Кейн вирішив скористатися ситуацією та виконати "парашут" – голкіпера підстрахували захисники. З добиванням Рашфорда впорався сам Крейг. До перерви "скотти" так нічого і не створили, а гості запам'яталися ударом Лаллани в ближній кут.

Друга половина зустрічі була значно "живішою". На 51 хвилині Лівермор сильно вдарив у сторону воріт Гордона, внаслідок чого м'яч рикошетом від одного з суперників відлетів у стійку. В складі Шотландії найактивнішим був Гріффітс. Він створював моменти і для себе, і для партнерів. Однак краще виглядали все одно гості.

Їхня перевага стала помітнішою після виходу на поле Окслейд-Чемберлена. На 70 хвилині футболіст Арсенала в чужому штрафному майданчику обіграв кількох суперників, після чого пробив по воротах. Гордон не бачив моменту удару, тому не зумів його парирувати. Через деякий час Алекс створив момент для Лаллани, але той не зумів влучити.

На останніх хвилинах основного часу все перевернулося з ніг на голову. Два розкішні голи зі штрафних у виконанні Гріффітса, здавалося, принесли шотландцям перемогу. Втім, Кейн на перед фінальним свистком врятував для "трьох левів" нічию. Такий результат додав командам по одному очку. В Англії тепер 14 (1 місце), а в Шотландії 8 (4 сходинка).

ЧС-2018. Європейська кваліфікація, 6 тур

Шотландія – Англія – 2:2

Голи: Гріффітс, 87, 90 – Окслейд-Чемберлен, 70, Кейн, 90+3