УКР РУС

Шотландія розгромила Вірменію – два Оганесяни отримали вилучення, а Макгінн, Армстронг і Адамс влаштували шоу

14 червня 2022 Читать на русском

Збірна Вірменії в рамках 4-го туру Ліги націй зазнала нищівної поразки від Шотландії (1:4). Звіт читайте на "Футбол 24".

Шотландія непогано стартувала в Лізі націй, впевнено перегравши Вірменію у себе вдома. Очікувалось, що саме скотти без проблем заберуть другу позицію в нашій групі – втім, потім стався сенсаційний розгром у Дубліні (0:3). Поразка була по ділу, тож перед виїзним поєдинком з вірменами існували певні сумніви щодо сили "тартанової армії".

Вони стали ще більшими на 7-й хвилині, коли у ворота Гордона прилетів гол. Барсегян прорвався правим флангом і прострілив на ближню стійку, а Бічахчан спокійно замкнув ударом метрів з п'яти – 1:0! Втім, гості доволі швидко оговтались. Вже на 9-й хвилині вони огризнулись непоганим пострілом Армстронга під поперечину, який парирував Юрченко, а ще за 6 хвилин рахунок зрівнявся. Героєм став все той же Армстронг – Стюарт отримав скидку від Адамса й спокійно переграв голкіпера. 1:1.

Вірменя, однак, не збиралася ділити очки. Практично одразу після пропущеного голу господарі забили у відповідь зусиллями Байрамяна, але взяття воріт скасували через офсайд. На 19-й же хвилини Байрамян вивів Барсегяна практично віч-на-віч – Тигран хитнув останнього захисника, хитнув голкіпера, але пробити вже не встиг. Після цього було проведено ще кілька неприємних для шотландців вривань у штрафний та ударів у площину.

В середині першого тайму гра вирівнялась. Моментів особливо не виникало, а Шотландія все так же не могла знайти підхід до низького блоку вірмен. Словом, у господарів все йшло дуже непогано – і так би йшло далі, якби не Арман Оганесян. На 44-й хвилині він грубо зрізав Паттерсона на чужій половині поля, заробивши заслужену жовту картку, а ще через кільканадцять секунд хавбек отримав друге попередження й вилучення. За те, що вирішив поштовхатись лобами з Макгінном.

Підопічні Хоакіна Капарроса залишились у меншості, а Шотландія практично одразу покарала суперника за відсутність витримки. На 1-й компенсованій хвилині Армстронг отримав передачу п'яткою в штрафний від Макгінна, легко переграв Арояна й пробив повз Юрченка – 1:2! Саме з цими цифрами на табло команди відправились відпочивати.

Рахунок був робочим, однак в меншості Вірменія почала сипатись з надзвичайною швидкістю. В перші дві хвилини другого тайму на жовті картки присіли Сперцян і Амбарцумян, а на четвертій "тартанова армія" забила третій гол у ворота Юрченка. Він прилетів з повітря: Тейлор виконав точну подачу з лівого флангу, Паттерсон скинув її на лінію воротарського, а Макгінн розстріляв ворота – 1:3! Ще через чотири хвилини саутгемптонська парочка Адамс-Армстронг організувала четвертий гол, реалізувавши контратаку – цього разу відзначився Че, забивши з передачі Стюарта. 1:4.

Після цього збірна Шотландії заспокоїлась, почавши захищати результат. Виходило так собі. Вірменія за наступні 30 хвилин створила низку непоганих моментів. Зокрема, на 70-й дальній постріл Барсегяна не без труднощів парирував Гордон, а на 84-й свіжий Камо Оганесян увірвався на лівий край штрафного й вистрілив у ближню дев'ятку – вище воріт! На 87-й Камо Оганесян міг забивати практично в порожні ворота після прострілу від Серобяна, але Релстон врятував скоттів.

Зрештою, замість голу престижу гарячі горці отримали другу червону. "Героєм" став все той же Камо Оганесян, який двома ногами пішов у підкат і одразу ж отримав вилучення. Залишившись у дев'ятьох, вірмени продовжили з'ясовувати відносини – і це не завершилось навіть після фінального свистка. На жаль для місцевих фанів, рахунок від цього не змінився.

Шотландія святкує перемогу, набирає 6 очок і виходить на друге місце в нашій групі. Вірменія з 3 заліковими балами засіла на третій позиції.