УКР РУС

Сходження Шахтаря на Олімп, промах Динамо, мирне повернення Дулуба до Львова. Підсумки 10-го туру УПЛ

25 вересня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" представляє підсумки 10-го туру чемпіонату України.

1. Сходження Шахтаря на Олімп

Донецька команда у важкому матчі проти Зірки все ж змогла здобути перемогу (4:2). Після нічиєї із Чорноморцем "гірники" отримали подарунок від Динамо і знову очолили турнірну таблицю.

На команду Фонсеки помітно тисне ситуація з допінговим скандалом Даріо Срни. Наразі капітан і надважливий гравець припинив свої виступи, а терміни його повернення невідомі.

Окрім того, помітно, що у матчі проти Зірки Шахтар думками перебував на грі з Манчестер Сіті.

Втім, "гірники" знову на Олімпі і мають подбати про те, щоб зберегти відрив від головного переслідувача, незважаючи на раптові проблеми.

Зірка – Шахтар – 2:4 – Відео голів та огляд матчу

2. Промах Динамо

Динамо знову постраждало від дій своїх ультрас і покарання від КДК ФФУ у вигляді матчу за порожніх трибун. Підтримки вболівальників в якійсь мірі і забракло команді Хацкевича, аби дотиснути непоступливий Верес (0:0). Футболістам київського клубу не вистачило емоційного поштовху, який би дав сил на результативну атаку, коли команда пішла ва-банк.

Символічна збірна 10-го туру УПЛ

З-поміж іншого неприємно вразила гра Гонсалеса і Циганкова. Вінгери забагато помилялись у простих ситуаціях і не створювали небезпеки біля воріт Вереса. В цій ситуації роль головного дилера гольових моментів взяв на себе Мбокані, але форварду не вистачало влучності на завершальній стадії.

Верес довів, що є найбільш незручним суперником для будь-якої команди в УПЛ і вкотре продемонстував ефективність свого ігрового стилю. Найбільш стабільна команда еліти продовжує приємно дивувати.

3. Мирне повернення Дулуба до Львова

Ще півроку тому Дулуб рятував Карпати від вильоту у Першу лігу, а тепер завітав у гості до Львова у якості наставника кризового Чорноморця. "Моряки" додають від гри до гри і у кожному матчі під керівництвом білоруського керманича набирають очки. Світло в кінці тунелю потрохи наближається.

Карпати ж знову нічим не відзначились. Хаотичні дії в атаці, незіграна оборона, експеременти зі складом. З приходом Зайцева команда покращила свої статистичні показники, але на результатах це поки не надто відображається. Місія увійти до верхньої шістки наразі виглядає нездійсненною.

Аутсейдери УПЛ забрали по одному балу і мирно розійшлись (1:1).

Карпати – Чорноморець – 1:1 – Відео голів та огляд матчу

4. Нефарт Зорі і бронзові амбіції Ворскли

За вивіскою матч був ледь не центральним у 10-му турі. Ворскла, яка на крейсерській швидкості увірвалась в топ-3 протистояла чинному володарю "бронзи" – Зорі.

Команда Вернидуба у останніх матчах продемонструвала ознаки одужання. Повернулась гостра гра на флангах, надійність в обороні. Однак нереалізація моментів залишилась на рівні старту сезону. "Нефарт", – каже Вернидуб. Сподіваємось, удача знову повернеться до луганців обличчям.

Ворскла ж збавила оберти і, знаходячись на 3-му місці, скромно збирає очки і зберігає відрив від переслідувачів. Після потужного старту у команди настав, схоже, запланований спад, але фініш осінньої частини "ворскляни" також мають провести ударно.

Ворскла – Зоря – 1:1 – Відео голів та огляд матчу

5. "Новий старт" Маріуполя

Шоком стала зміна головного тренера Маруіполя перед 10-м туром УПЛ. Севідов, який створив бойовий колектив, який демонструє привабливу гру, раптово покинув посаду. Новим керманичем став Бабич, який не надто успішно себе проявив у Чорноморці. Проте у Маріуполі він отримав більш якісний склад і готовий вести "азовців" до Ліги Європи.

Перший матч "нового" Маріуполя став нервовим. Атакувальний стиль команди зберігся, але чисельні наступи на ворота Олександрії ніяк не вдавалось завершити результативним ударом. Врятував нічию (1:1) капітан Яворський.

Якщо Бабич продовжить почату Севідовим справу і вирішить певні ігрові проблеми команди, то Маріуполь зможе продовжити боротьбу за путівку у єврокубки.

Олександрія нічим не вразила. Блякла гра, чергова нічия... Команді необхідне перезавантаження.

Маріуполь – Олександрія – 1:1 – Відео голів та огляд матчу

6. Яма Олімпіка, фініш Сталі

Олімпік ніяк не може вибратись з ігрової ями. Підопічні Санжара ніби не можуть реалізувати свій потенціал у повній мірі. Команда видає прекрасні відрізки у кожній грі, але розтягнути їх на весь ігровий час не вдається. Донеччани розташувались на "прикордонному" 6-місці і ризикують випасти з елітної половини УПЛ, адже ззаду вже підкрадається Зоря.

Сталь "закінчила" свої виступи на у сезоні 2017/18 в 10-му турі. Наставник команди Мелікян подав у відставку і на команду очікує певна перебудова. Навряд зміни торкнуться складу, але підкоригувати тактику вкрай необхідно. Очікуємо нового старту Сталі вже в 11-му турі. Колектив має серйозно взятись за покращення гри, аби навесні поборотись за втішний трофей чемпіона другої шістки.

Сталь – Олімпік – 1:1 – Відео голів і огляд матчу