УКР РУС

Шматоваленко: Вірю, що українці зуміють взяти французьку Бастилію

12 листопада 2013 Читать на русском

Екс-захисник збірної України і київського "Динамо" Сергій Шматоваленко в інтерв'ю "Футболу 24" поділився очікуваннями від найближчої гри нашої збірної у плей-офф на чемпіонат світу-2014 проти збірної Франції.

– Сергію Сергійовичу, буквально вся футбольна Франція була задоволена жеребом, що випав їм у стикових матчах на чемпіонат світу, вважаючи збірну України найбільш прийнятним суперником з усіх тих, які могли б їм протистояти. Невже непереконлива статистика зустрічей нашої збірної змогла так вплинути на думку французів, чи все ж справа в іншому?

 – Це зрозуміло, що збірну Франції багато хто зараховує до фаворитів у парі. Але ж французи далеко не ті, які були в кінці 90-х – на початку 2000-х, коли домінували у світі та Європі. У відбірковому циклі, який закінчився, підопічні Дідьє Дешама взяли всього одне очко у лідера своєї групи іспанців, зіграли внічию з грузинами... Франція нічим у своїй грі не дивувала. А наша збірна навпаки. Невдало стартувавши у відбірковій групі, зуміла помітно змінитися після призначення на пост головного тренера збірної Михайла Івановича Фоменка, видавши прекрасну серію без поразок, як у офіційних, так і у товариських поєдинках. Наші хлопці згуртувалися і довели своєю грою високе реноме українського футболу.

– Тобто ви не вважаєте фаворитом пари збірну Франції?

– Я особисто не відношу французів до фаворитів пари. Україна не слабкіша за Францію. Тренерський склад збірної виробляє у наших хлопців психологію переможців і тому команда завжди налаштована на досягнення позитивних результатів у поєдинках з будь-яким суперником. Плюс до всього для деякого з хлопців цей відбірковий цикл - можливість поїхати на чемпіонат світу до Бразилії, останній шанс зіграти на форумі світового рівня.

– Атакуюча ланка французів сильніша за нашу оборону?

– Я так не вважаю. Зараз у нас молодий збалансований склад як в обороні, так і в атаці. У французів затягнулася зміна поколінь і це наочно проглядається на результатах “триколірних”. На матчах такого рівня завжди присутня висока мотивація і, я думаю, що захист українців буде максимально сконцентрованим. У Фоменка хороший підбір виконавців у кожній лінії.

– Чого очікуєте від українців у першому матчі проти Франції?

– Перемоги! А наші вболівальники стануть 12-м гравцем для української збірної. Вірю, що і за результатом двоматчевої дуелі українці зуміють взяти французьку Бастилію.

Розмовляв Віктор Хохлюк