УКР РУС

Шкапенко: Наразі я не бачу перспективи в "Динамо"

20 вересня 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Павло Шкапенко в інтерв’ю "Футбол 24" поділився думками про виступи українських клубів в єврокубках.

- Павле Леонідовиче, що скажете про поразку "Динамо" від "Генка"?

- Щиро кажучи, після першого тайму я перемкнув телевізор на інший канал. Я не міг більше на це дивитися. Таке враження, що теперішні "динамівці" людям велику послугу роблять, виходячи на поле. А те що вони там роблять, я грою назвати не можу. Так, можуть бути помилки – стратегічні, тактичні чи індивідуальні огріхи. Але футболісти не можуть по полю пішки ходити.

Мені здається, що потрібно уже починати критикувати "Динамо". Ось Олег Блохін на післяматчевій прес-конференції каже, що не буде виправдовуватися. А мені здається що в "Динамо" не має контакту тренера із футболістами. Тому в останніх іграх гравці виходять на матчі із таким виглядом, немов вони усім послугу роблять. А так грати футболісти такого великого клубу не мають права, тим паче, при своїх глядачах.

- Вірите в те, що гра "Динамо" покращиться?

- Переживаю за "Динамо", уболіваю за цю команду. Аби щось налагодити, керівництву потрібно спілкуватися із футболістами, з’ясувати причини того, що відбувається в команді. А то наразі я не бачу перспективи в "Динамо". Якщо далі так продовжуватиметься, то ми не вийдемо із групи в Лізі Європи, а в чемпіонаті фінішуємо далеко за-межами п’єдесталу.

- Зате "Дніпро" і "Чорноморець" більше позитиву принесли своїм уболівальникам…

- Так, безперечно, особливо "Чорноморець". Одесити дебютували на цій стадії із перемоги. В першому таймі їм було дуже важко. Вони грали від захисту. А після перерви "Чорноморець" перебудувався і змінив гру. Молодці хлопці, що зуміли перемогти. "Дніпро", я вважаю, заслужено переміг румун. Могли і більше забити дніпряни. Вони суперників переграли за всіма статтями. Молодці дніпряни, молодці одесити.

- Як і "Чорноморець", "Шахтар" теж провалив перший тайм. Що скажете про матч "гірників" із "Реалом Сосьєдадом"?

- Для усіх українських клубів цей матч мав би стати навчальним посібником про те, як протидіяти "Шахтареві". "Реал Сосьєдад" зумів у першому таймі перекрити кисень "гірникам", вони просто не давали донеччанам грати, змушували їх просто бити уперед з надією, що хтось із своїх зачепиться за м’яч. Але "Шахтар" перетерпів і в другому таймі виправив гру. Донеччани забили швидкий гол і далі було легше. Взагалі, із "Реалом" буде ще один важкий матч в Донецьку. Іспанська команда мені дуже сподобалася. Але і "Шахтар" не знітився.

Розмовляв Гліб Ваколюк