УКР РУС

Шкапенко: "Дніпро" зараз сильніший за "Шахтар", результат закономірний

23 березня 2014 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Павло Шкапенко в інтерв’ю "Футбол 24" прокоментував протистояння "Шахтаря" та "Дніпра", яке, нагадаємо, завершилося перемогою дніпропетровців.

- Були здивовані перемогою "Дніпра"?    

- Так, трохи був здивований.

- За рахунок чого дніпропетровці добилися цієї важливої перемоги?

- Станом на сьогоднішній день у "Дніпра" краще поставлена гра, ніж у "Шахтаря". Дніпропетровці несправедливо вилетіли із Ліги Європи, вони були сильнішими за "Тотенхем". Англійцям допоміг суддя. Якби не рефері, то вони б точно не пройшли "Дніпро". Щиро кажучи, учора уболівав за "Дніпро", оскільки хотів інтриги в чемпіонаті.

- З чим пов'язаний спад в грі "Шахтаря"? Команда досі не може пережити торішню втрату лідерів?

- Не думаю, що через це. У кожної команди бувають спади. І "Шахтар" не виключення. Не варто, говорити про погану підготовку до весняної стадії чи ще щось. Просто зараз такий період, коли "гірники" перебувають у психологічній ямі.

- "Динамо" та "Металіст" можуть створити конкуренцію "Дніпру" й "Шахтарю"  в чемпіонській гонці?

- Усі знають, що відбувається із "Металістом", через ці події харків’яни не зможуть створити конкуренцію. А "Динамо", безперечно, буде до останнього боротися за золоті медалі. Кияни більш-менш зберегли склад, у них все стабільно. За нагороди боротимуться "Дніпро", "Шахтар" та "Динамо". "Металіст" випав із медальної гонки. Так само не претендуватиме на місце на п’єдесталі "Чорноморець". Одесити боротимуться за місце в Лізі Європи.

- "Динамо" торік дуже багато критикували. Зараз зарано робити якісь висновки чи уже можна говорити про певні зміни в грі киян?

- Висновки, звісно, рано робити. Закінчиться сезон, тоді можна і підсумувати виступи. Стосовно критики, то вона корисна, якщо по ділу. Коли "Динамо" виглядало погано, треба про це говорити. А що буде далі, побачимо.

Розмовляв Гліб Ваколюк