УКР РУС

Шкапенко: "Базелю" програв Рамос

15 лютого 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст Павло Шкапенко поділився із "Футболом 24" враженнями від старту українських клубів у весняній стадії єврокубків.

- Павле Леонідовичу, як вам гра “Динамо” із “Бордо”?

- Кияни, загалом, виглядали не погано. Щиро кажучи, очікував, що “Бордо” зіграє сильніше. Думаю, “Динамо” повинно проходити цього суперника. Є проблеми у підопічних Олега Блохіна із реалізацією. Були моменти, могли забивати. Трохи не вистачило фарту, удачі. А так, по грі “Динамо” фізично виглядало нормально.

- Помітили якісь зміни в грі “Динамо” після зимової паузи?

- По-перше, кинулася в очі самовіддача футболістів. По-друге, у “динамівців”, як для першого офіційного матчу в році, хороша фізична підготовка. Завдяки цьому кияни виглядали у матчі із “Бордо” достойно.

- У матчі-відповіді незначна перевага буде в “Бордо”?

- Так, судячи по рахунку, незначна перевага в “Бордо”. Але якщо брати саму гру, то “Динамо” виглядало сильніше. Можливо, на виїзді киянам буде простіше грати на контратаках. У нас же на сьогодні не має нападників. Шанси в обох команд рівні - 50 на 50.

- “Дніпро” вас не здивувало?

- Рахунок здивував. Від “Дніпра” очікував більшого, як по
грі, так і по результату. Це перша в році гра, можливо це позначилося на діях футболістів. Тактично, як на мене, трохи не правильно зіграли. Треба було більше грати на контратаках. Думаю, це поразка тренера. Але в Дніпропетровську буде інша гра, “Дніпро” ще побореться. Так само, цікаво буде подивитися на матч-відповідь “Металіста” із “Ньюкаслом”.

- Які враження від матчу “Шахтаря”?

- Бачив ігри “Шахтаря” на зимових зборах. “Гірники” в них виглядали значно сильніше, чим у матчі із “Борусією”. Із німцями донеччани не були схожими на себе, бувало що вони просто грали на “відбій”. Це здивувало. Очікував від “Шахтаря” більшого. Тепер, у них завдання виходу в наступний етап Ліги чемпіонів ускладнилося. Тим паче, що суперник у них не простий. Не дарма команда виграла Бундеслігу. Але в “гірників” є нормальний запас міцності. Тому вони будуть битися до останнього.

Розмовляв Гліб Ваколюк