УКР РУС

Шість куль для "святих". Підсумки 4 туру АПЛ

18 вересня 2012 Читать на русском

Яскрава гра "Арсенала" та "МЮ" в атаці не стала несподіванкою. Як і продовження "холодної" війни між Террі і Фердінандом-молодшим.

Та й узагалі - 4 тур видався доволі передбачуваним. Хіба що перемога "Астон Вілли" не "читалася", адже до Бірмінгему завітав хвацький "Суонсі", який чудово розпочав сезон, ще й минулоріч доволі впевнено зіграв з "вілланами", набравши чотири очки в двох матчах. "А як же нічия чемпіонів на полі "Стока"?", - запитаєте ви. Тут дивуватися не варто. Непоступливість "гончарів" на своєму полі - раз, важка, не достатньо відлагоджена гра (якщо порівнювати з минулим сезоном) "Ман Сіті" - два, майбутній матч на "Сантьяго Бернабеу" - три. Манчіні банально приберіг сили на Мадрид, пожертвувавши двома очками у чемпіонаті.

Відставання від лідера - не катастрофічне (як у Прімері, скажімо), тож "містяни" можуть собі дозволити таку маленьку розкіш. "Челсі", до слова, також дещо скинув оберти - старт в Лізі чемпіонів проти "Ювентуса" спонукає зосередитися на майбутній грі заздалегідь. А тому проти КПР ми не побачили продуктивної ефектності Азара, натомість Фернандо Торрес промахувався в "кращих" традиціях минулого сезону. Важка і не надто видовищна гра відбулася під лейтмотивом протистояння Террі та Фердінанда-молодшого. Ентон, як і обіцяв напередодні матчу, відмовився потиснути Джону руку, а тому над "Лофтус Роуд" витав стійкий запах "холодної" війни. На щастя, обійшлося без нових скандалів.

Натомість, конфлікт виник там, де його зовсім не очікували. "Крейвен Котедж" - один з найбільш затишних стадіонів Прем'єр-ліги, тут футбол, насамперед, сімейна гра. Бурхливі негативні емоції - не у фаворі. Відтак, вчинок форварда ВБА Пітера Одемвінгі наприкінці першого тайму матчу з "Фулхемом" шокував врівноважених джентльменів і їх леді. Програвши боротьбу за м'яч, Одемвінгі наздогнав суперника (Сашу Рітера) і щодуху "скосив" його по ногах. Вчинок настільки безглуздий, що гіршого й не придумаєш. Він коштував "дроздам" трьох очок - в чисельній меншості вони банально розсипалися під натиском господарів. Свої перші м'ячі в новому клубі забив Дімітар Бербатов. До того ж, зробив це настільки впевнено, наче грає у футболці "котеджерів" вже не перший рік. Відсутності Демпсі тут, скоріш за все, не відчують, адже ударну пару з болгарином не проти скласти хорват Младен Петріч. А є ж іще Уго Родальєга!

Щодо Клінта, то справи в нього пішли на лад. Він вперше з'явився на полі, замінивши наприкінці матчу Гарета Бейла. Відзначитися чимось вагомим Демпсі не встиг, зате взяв безпосередню участь у святкуванні першої перемоги "шпор" в новому сезоні. Зітхнув з полегшенням і Віллаш-Боаш. Ще один промах міг би помножити кількість антипатиків цього тренера на одиницю з кількома нулями. Але є перемога, перемога впевнена і за рахунком, і за грою, а тому португалець може без жодних побічних думок зосередитися на підготовці до матчу з "Лаціо".

Головними шоуменами туру стали футболісти "Арсеналу". Ось такі розгроми - цілком в дусі молодих команд Венгера, яким жага до пошматованої плоті не дозволяє зупинитися після третього-четвертого голу. У випадку зі "Сотоном" першопричиною розгрому стала слабкість самих "святих". Оборона грала в кращих традиціях прохідного двору, а попереду залишалось уповати хіба що на новий ляп Войцеха Щесни. У Ріккі Ламберта гра не пішла, адже півзахист залишив свого бомбардира на сухому пайку. Тож цікаво подивитися на ці команди вже в наступних матчах. "Канонірам" належить пройти непросте випробування на полі "Монпельє", а "святі" прийматимуть "Астон Віллу" - команду, яка, при всій повазі, не "Арсенал", "МЮ" чи "Ман Сіті". Ці поєдинки стануть мірилом реальної сили "Арса" і "Саутгемптона".

"Дияволи" тим часом спокійно, без метушні, підім'яли "Віган". І ще невідомо, якій події "Олд Траффорд" оплескував дужче - голу Пола Скоулза, який відзначив 700-й матч за "МЮ", чи м'ячам Бюттнера і Пауела. Молоді таланти провели блискучий матч і вже наполегливо стукають у двері першої команди. Є своя "перлина" і в "Ліверпуля". Рахім Стерлінг знову запам'ятався високою активністю та нестандартними діями. Щоправда, це не допомогло "червоним" здолати "Сандерленд". Мерсисайд досі без перемог. Однак гра помітно налагоджується, Стерлінг дорослішає - ще трохи терпіння.

Резюме 4 туру

Найкраща відвідуваність: "МЮ" - "Віган" (75,142 глядачі)
Найгірша відвідуваність: КПР - "Челсі" (18,271 глядач)
Найбільша домашня перемога: "Арсенал" - "Саутгемптон" - 6:1
Найбільша виїзна перемога: "Редінг" - "Тоттенхем" - 1:3
Камбеки: 0
Голепад: 7 м'ячів ("Арсенал" - "Саутгемптон" - 6:1)
Кількість м'ячів: 28
Середня результативність: 2,8

Загальна статистика

Найкраща відвідуваність: "МЮ" - "Фулхем" (2 тур, 75,352 глядачі)
Найгірша відвідуваність: "Віган" - "Сток Сіті" (3 тур, 16, 247 глядачів)
Найбільша домашня перемога: "Арсенал" - "Саутгемптон" - 6:1 (4 тур), "Фулхем" - "Норвіч" - 5:0 (1 тур)
Найбільша виїзна перемога: КПР - "Суонсі" - 0:5 (1 тур)
Камбеки: 2 (обидва - "МЮ")
Голепад: 7 м'ячів (4 тур, "Арсенал" - "Саутгемптон" - 6:1)
Кількість м'ячів: 113
Середня результативність: 2,90

Олег Бабій, Футбол 24