УКР РУС

Шевчук: Знайдемо рецепт, як зупинити Нані, ван Персі і компанію

24 липня 2015 Читать на русском

Захисник "Шахтаря" В’ячеслав Шевчук в інтерв'ю "Футбол 24" розповів про те, як віце-чемпіон України проводить останні дні перед візитом до Стамбулу.

- Вже зовсім скоро "Шахтар" в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів зіграє проти "Фенербахче". Як готуєтеся до матчів з турецьким клубом?

- Поки детально не розбирали гру турецької команди, адже готувалися до матчів чемпіонату. "Канарки" володіють рядом досвідчених футболістів, але і виконавці "Шахтаря" є високого рівня. Знаю лави "Фенербахче" поповнили багато новачків, а чемпіонат Туреччини ще не розпочався. Ці фактори повинні зіграти за нас. Думаю, знайдемо рецепт, як зупинити Нані, ван Персі і компанію.

- Нещодавно стамбульський гранд "виніс" французький "Марсель" - 3:1. Атака "Фенера" виглядала потужно.

- Ще не мав нагоди переглянути моменти поєдинку. Але обов’язково це зроблю.

- Рахунок 0:0 у першому матчі буде позитивним для "Шахтаря"?

- Складне питання… Протистояння складається з двох зустрічей. Перемога чи поразка якоїсь з команд може ще нічого не значити.

- Встигли поспілкуватися з Дугласом Костою, Фернандо та Луїсом Адріано після їхнього від’їзду? Як вони себе почувають на новому місці?

- Ні, ще не розмовляли. "Шахтар" має ще кількох виконавців, які могли би демонструвати яскравий футбол в європейських грандах. Однак вони вкрай нам потрібні, і добре, що ці гравці залишилися в "Шахтарі".

- Влітку вдалося трохи відпочити від футболу?

- Це літо справді вдалося по-футбольному дуже насиченим: ігри "Шахтаря", матчі збірної України, переїзди, тренування, теорія… Незважаючи на доволі напружений графік, вдалося відпочити з родиною. Дванадцять днів були на морі.

Андрій Соколовський