УКР РУС

Шевчук: Якби не травма, міг би підписати контракт з клубом Прімери

23 квітня 2017 Читать на русском

Екс-захисник "Шахтаря" В'ячеслав Шевчук розповів, чому вирішив завершити кар'єру футболіста.

– Враховуючи твою фізичну форму, ти міг би пограти ще не один рік...

– Раніше я розраховував, що десь в 40 років закінчу. Просто після чемпіонату Європи отримав травму фактично перший раз за всю кар'єру... У мене практично ніколи не було ніяких розтягнень навіть. А тут порвав сухожилля, і довге відновлення призвело до того, що я вирішив завершити кар'єру.

З "Шахтарем" у мене закінчився контракт, і не було, в принципі, хорошої пропозиції. Були дрібні пропозиції, але після "гірників" я не хотів в клуб нижчого рівня, тому я вирішив закінчити кар'єру на високій ноті і в такому великому клубі. Я пишаюся, що я практично всю кар'єру провів в ФК "Шахтар".

– А звідки були пропозиції?

– Я поїхав грати за збірну України серед ветеранів, зустрівся там з одним агентом-іспанцем. Він мені зробив дві пропозиції, запитав, чи не хочу я продовжити кар'єру в Іспанії, в Сегунді. Якби не травма, міг би підписати контракт і з клубом Прімери, але вони ж не знали мого стану через півроку після пошкодження...

Мені досі телефонують, є пропозиції, але я не хочу. Все, стоп. Були, наприклад, пропозиції і в Казахстан поїхати, але я не став так робити.

– А з України теж були пропозиції? З Прем'єр-ліги?

– Так. Ви що, хочете мене в Першу лігу загнати? (посміхається). Краще взагалі не грати в футбол. Граючи за "Шахтар", ми завжди ставили максимальні цілі. Я не можу грати в футбол, аби грати. Футбол – це професіоналізм, я повинен ставити тільки найвищі цілі.

Шевчук: Луческу мене жорстко оштрафував після матчу з "Дніпром"

Читайте націкавіші новини футболу в соцмережах Facebook і Vkontakte, а також у Viber