УКР РУС

Шевчук: Планую поїхати на стажування в Англію та Іспанію

7 березня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Екс-захисник донецького "Шахтаря" В’ячеслав Шевчук поділився своїми планами на майбутнє.

В’ячеслав Шевчук після завершення ігрової кар’єри вирішив стати тренером, навіть не дивлячись на те, що мав пропозиції щодо продовження кар’єри футболіста. В розмові з "Футбол 24" В’ячеслав розказав, куди планує відправитись на стажування.

"Був на стажуванні в Іспанії, зараз прохожу підготовчий курс. Після кар’єри футболіста доволі важко одразу стати тренером. Тому зараз дивлюсь, до літа планується ще два стажування.

Хочу поїхати в Англію і Іспанію, можливо, ще в Ізраїль.

По можливості дивлюсь, як команди тренуються, як готуються. Слідкую за графіком, за тренувальним процесом, спілкуюсь з усіма тренерами академії. Такою ж роботою займався і в тих командах, в які їздив на стажування. Зараз необхідно набратися досвіду, щоб вже пізніше приступити до роботи.

Я вже знаходжуся в структурі донецького "Шахтаря", просто я ще поки не приступив до виконання своїх обов’язків. Для початку я повинен вивчити все. Я не з тих футболістів, що після закінчення кар’єри одразу йдуть тренувати. Для початку необхідно здобути знання, поспілкуватися з більш досвідченими людьми, поїздити, подивитися, де і як організовані тренувальні процеси. Треба розуміти, що дитячий футбол від дорослого відрізняється. І в юнацькому віці інколи дуже болісно відбувається перехід від дитячого футболу до дорослого. Тому, коли я буду працювати тренером, то намагатимусь тренувати молодих футболістів максимально наближено до дорослих вимог, саме тактичних вимог. Що стосується навантажень, то звісно вимоги будуть відрізнятися".

Палкін: Сподіваюся, що найближчим часом Шевчук приєднається до тренерського штабу академії "Шахтаря"