УКР РУС

Шевченко зізнався, як змінив гру Коноплянки і Ярмоленка в збірній України

14 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів, як змінились ролі Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки у тактичних побудовах "синьо-жовтих".

"Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко довгий час визначали обличчя збірної України. Раніше вони дуже ефективно використовували вільний простір при швидких атаках, коли отримували можливість втекти у відрив. Після деяких змін в нашій структурі гри ми стали вимагати від них значно більше, ніж від звичайних флангових гравців. Це і гра з глибини, і атаки з центральної зони.

Шевченко розкрив секрет успішних результатів Мілана під керівництвом Анчелотті

Таким чином, номінально граючи в одного форварда, ми практично отримуємо на полі трьох нападників. Тому що, коли вони зміщуються в середину і звільняють зони для крайніх захисників, вони можуть атакувати простір при передачах з флангів і при проникаючих передачах, тим самим діють набагато більш різноманітно.

Зараз Ярмоленко і Коноплянка активніше беруть участь в конструкції командної гри. Підтвердженням цьому є їх дуже хороша статистика: забиті м'ячі, кількість атак, контроль м'яча, відсоток браку, дистанція, яку вони долають за матч, швидкісна робота... Їхні показники підтверджують, що вони лідери команди не тільки на словах. Коноплянка і Ярмоленко грою доводять цей статус", – розповів Шевченко офіційному сайту УЄФА.

"Ніколи не сприймав Шевченка як легенду", – Коноплянка розповів про ставлення до тренера збірної України