УКР РУС

Шевченко: Якщо проти Туреччини буде гра і нічия, то ми будемо задоволені

5 жовтня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на питання журналістів перед грою 2-го туру відбору до ЧС-2018 проти Туреччини.

"Я з великою повагою ставлюсь до Фатіха Теріма. Він був моїм наставником у "Мілані". У нас склались дружні стосунки, тому я поважаю його як тренера. Останні 20 років він досягнув дуже багато. Я став на цей шлях, знаю, який він важкий. Усе буде залежати від мене, від моїх помічників і футболістів.

Матч буде дуже напружений. Ніколи з турками матчі не відбувались на низьких швидкостях. Тактика гратиме в цій грі величезну роль. У нас омолодження команди, точно таке ж бачу і в збірній Туреччини.

Скільки очок треба набрати в найближчих матчах? Бачу готовність моїх гравців, це важливо. Ігри в Туреччині непрості. Для нас важливо грати на перемогу. Залежить, як вона буде складатись. Якщо буде перемога, це будуть хороші 3 очки. Якщо буде гра і нічия, ми теж будемо задоволені. Інше нас не цікавить.

У нас важка група, тому кількість перемог дуже важлива, ще раз скажу про це. Кількість рівних команд у нашій групі дуже велика, тому будь-яка команда боротиметься за перемогу і вихід. Одна перемога краща за дві нічиї.

Ракицький для нас це втрата, він дуже добре вміє починає атаки. Але я впевнений, що його буде ким замінити з тих захисників, яких маємо в центральній зоні. Я бачу гарний настрій, гравці дуже добре підготувались і все розуміють. Для мене це добрий сигнал.

Ігрові принципи від головного тренера Туреччини ніколи не змінюються. У Фатіха Теріма це завжди агресивний атакувальний футбол. Невиклик Арди Турана? Я не коментую рішення тренерів, головному тренеру завжди видніше. Можу тільки сказати, що у збірній Туреччини є достатньо добрих футболістів, які можуть замінити будь-якого гравця", – розповів Шевченко.

Нагадаємо, збірна України проведе два матчі відбору ЧС-2018: 6 жовтня з Туреччиною і 9 жовтня з Косово. Поєдинок Україна – Косово міг бути перенесений в Туреччину, але буде зіграний все-таки в Кракові. Цю інформацію у коментарі “Футбол 24” підтвердив й президент ФФУ Андрій Павелко. Андрій Шевченко оголосив заявку збірної України на матчі з Туреччиною та Косово і вірить, що наша команда переграє опонентів.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях