УКР РУС

Шевченко: Я скучив за футболом як гравець, але тренер не має права думати як футболіст

4 жовтня 2018 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про ностальгію за футболом та признався, хто з наставників його надихає.

"Мені справді пощастило працювати з великими наставниками. Не можу сказати від кого почерпнув досвіду більше, від кого менше. Починаючи з роботи з Валерієм Васильовичем Лобановським і далі – Альберто Дзаккероні, Чезаре Мальдіні, Фатіхом Терімом, Карло Анчелотті, Жозе Моурінью – кожен із тренерів дав мені цінний досвід, кожен залишив щось позитивне. І я намагаюся акумулювати ці надбання. У мене є мої конспекти, які завжди мені допоможуть: можу переглянути їх у будь-який момент.

Шевченко оголосив заявку збірної України на матчі з Італією та Чехією – є дебютант

Працюючи з кожним із фахівців, намагався аналізувати, хто із них в якому напрямку працює. Занотовував якісь речі, пов’язані або з психологією, або з методикою роботи, або з якістю тренувального процесу чи взаємовідносинами між гравцями. Звісно, цей досвід мені допомагає.

Я однозначно нудьгую за футболом як гравець. Якщо виникає можливість, я із задоволенням зіграю і потренуюся, але це ніяким чином не перетинається з моєю роботою. Я – тренер, а тренер ніколи не має думати як гравець. Бажання пограти з м’ячем жодним чином не переноситься на мою роботу", – цитує Шевченка офіційний сайт ФФУ.

Найближчі матчі збірна України проведе з Італією (10 жовтня) та Чехією (16 жовтня).

Шевченко пропускав тренування, коли загравався з друзями біля будинку, – перший тренер українця Шпаков