УКР РУС

Шевченко випередив Буффона, Дрогба і Мальдіні – рейтинг найкращих збірників початку тисячоліттяfire

24 грудня 2023 Читать на русском

Британське видання FourFourTwo сформувало черговий список, цього разу оцінивши виступи футболістів у своїх національних збірних.

Журналісти проаналізували виступи на міжнародній арені у так званих "нульових", коли відбулося два чемпіонати світу і три чемпіонати Європи. Втім, домінують південноамериканці. Зокрема, бразильці, які забрали перше місце (Роналдінью), третє (Кака) та сьоме (Роналдо).

"Шевченко грав усупереч логіці": талант Кварцяного захоплювався Динамо, бив рекорди з пенальті та закрив Вієрі

Українець Андрій Шевченко розташувався на 14-му рядку. Це вище, ніж Рівалдо (17), Анрі (18), Фігу (21), Мальдіні (22), Руні (25), Дрогба (26), Роберто Карлос (31) чи Джанлуїджі Буффон (32). Увесь список з характеристикою кожного номінанта можна переглянути на сайті FourFourTwo.

"Андрія Шевченка вважають найкращим гравцем, який грав за Україну з часів здобуття незалежності від Радянського Союзу. Його здатність забивати голи зробила його головною ціллю для всієї Європи, але саме в Мілані на початку 2000-х років він зарекомендував себе як один із найкращих нападників свого покоління", – пише видання про українця.