УКР РУС

Шевченко виділив головну небезпеку збірної Австрії – Україна має свій план нейтралізації суперника

20 червня 2021 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від матчу з австрійцями та оцінив потенційну небезпеку від повернення Марко Арнаутовіча.

"Збірна України до матчу з Австрією встигне відновитися морально і фізично. Погода грає свою роль: стало трохи спекотніше, футболісти витрачають багато енергії. Сподіваюся, що за ці дні футболісти відновляться. Психологічно команда знаходиться в дуже хорошому стані. Потрібно знайти в собі енергію і готуватися на гру.

Шевченко оцінив шанси Попова та Зубкова допомогти збірній України у матчі проти Австрії

Думаю, у будь-якої команди, якщо пошукати, можна знайти слабкі місця. Австрія – добре збалансована команда, у якої гарна фізика. Команда бореться, грає до кінця, пресингує постійно. Вважаю, найкращий їхній момент в грі, коли вони пресингують і забирають м'яч в середині поля і відразу ж йдуть в атаку. Тому нам треба уважно грати, не дозволяти собі втрачати м'яч в середині поля. Думаю, чим гостріше ми будемо грати, тим складніше буде австрійцям оборонятися.

Щодо повернення Арнаутовіча після дискваліфікації... Думаю, у цієї команди є важливіші гравці. Арнаутовіч – це ветеран, він давно виступає за збірну, має хороший список забитих м'ячів. З ним потрібно бути обережними. Але є ще кілька гравців, які заслуговують на увагу. В Австрії є можливість поміняти манеру гри, як це робить будь-яка команда. Будемо готуватися і до одного сценарію, і до іншого.

Не думаю, що нам буде заважати "фактор нічиєї". Ми знаємо, що буде дуже напружена і важка гра. Ні одна, ні інша команда не гратиме на нічию. Ми це прекрасно розуміємо. Кожен з нас буде боротися за свій шанс", – сказав Шевченко у програмі "Великий футбол".

Нагадаємо, поєдинок проти Австрії, який стане для збірної України вирішальним у боротьбі за вихід у плей-офф Євро-2020, відбудеться у понеділок, 21 червня. Початок зустрічі о 19:00.

"Вимкніть приймачі!" Австрія боїться повторити з Україною велику ганьбу – як Das Team написала чорну сторінку історії