УКР РУС

Шевченко: У мене з Павелком робочі стосунки

10 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко – про контракт з ФФУ, натуралізацію, стосунки з Павелком та гру зі Словаччиною.

"У мене є контракт до червня. Ми домовилися про те, що я повинен переговорити зі своїми помічниками. Я спеціально взяв час, щоб остаточно визначитися по всій структурі на наступний відбірковий цикл: щодо тренерського складу, медперсоналу, адміністратора і всіх інших. Дати своє бачення розвитку. Після того, як я це зроблю, у мене є домовленість, що ми продовжимо нашу співпрацю.

Натуралізація Ісмаїлі? Я не обговорював ні з ким такі питання. Якщо Ісмаїлі в Україні більше 5 років, то він по законодавству може попросити громадянство. Коли він це зробить, тоді і будемо дивитися, чи підійде він під наші вимоги, нашу тактику і чи буде у нього бажання взагалі грати за збірну України.

Натуралізація Мораєса? Я не виходжу з такими ініціативами. Все залежить від Мораєса. Він повинен сам приймати рішення, і це стосується всіх гравців. Якщо хоче, то нехай спочатку отримує український паспорт, а потім все залежить від його гри.

Стосунки з Андрієм Павелком? Перш за все, робочі відносини, тому що сьогодні у мене контракт з ФФУ, і Андрій Васильович президент цієї організації.

Матч зі Словаччиною? Наше завдання перевірити нових футболістів, дати їм можливість зіграти, а також налагоджувати старі зв'язки. Коли вводиш велику кількість нових гравців – занадто сильно руйнується система гри. Є футболісти, які адаптуються дуже швидко, а є ті, у кого виходить це гірше. У нас немає можливості організувати такий тривалий тренувальний цикл, тому що коли збирається збірна, у нас є максимум три дні. Тим більше, в такий насичений період матчів українських команд в єврокубках.

Гравці піддаються серйозним фізичним навантаженням, тому тренувального процесу як такого практично немає. Добре якщо трапляється один день, коли можна провести більш-менш повноцінне тренування, або це не повинне бути тільки відновлення. На цьому зборі ми практично втрачаємо два дні на відновлення, і у нас залишається тільки одне тренування, де можна задіяти якісь технічні та тактичні задумки, схеми, десь спробувати гравців на різних позиціях", – сказав Шевченко в інтерв'ю телеканалу 112.

Україна – Словаччина: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

Нагадаємо, гра Україна – Словаччина відбудеться 10 листопада у Львові. Час початку зустрічі – 20:00.