УКР РУС

Шевченко: Щоб досягати результату, треба мати топ-форварда

22 березня 2018 Читать на русском

Наставник збірної України розповів про проблеми національної команди в атакувальній ланці.

За словами Андрія Шевченка, команда має брак в реалізації моментів через нестачу майстерності у форвардів. Про це він розповів в інтерв'ю порталу Український інтерес.

"Я з повагою ставлюся до всіх наших нападників. Однак у нас було достатньо моментів, щоб реалізувати їх. Тому цей відсоток реалізації – це нестача майстерності. Щоб досягати результату, треба мати топ-форварда. Або щоб нападник зіграв весь період на одному рівні, але у нас так не виходило. У Кравця були проблеми в клубі – він то грав, то не грав. Теж саме з Бєсєдіним і Селезньовим. Ми використовували багато нападників, але вони не показували такої стабільності як, наприклад, Ярмоленко.

На жаль, наш чемпіонат не дає можливості мати гарну конкуренцію. У нас дві команди-лідери, однак навіть там українські футболісти іноді не отримують достатньої кількості ігрової практики, тому що конкурують із іноземцями. До цих двох команд ще підтягується Зоря, однак цей пробіл помітний. Через це така ситуація з гравцями.

Прес-конференція Андрія Шевченка: Яремчук, суперники, Селезньов, Зінченко і Хачеріді

Значна частина збірної – це футболісти Динамо та Шахтаря. Навіть ті виконавці, які не грають в основі, на сьогоднішній момент вище за якістю, ніж будь-який гравець іншої української команди з постійною ігровою практикою. Саме тому вони потрапили до Динамо чи Шахтаря. Сьогодні вони дуже легко виграють конкуренцію у будь-яких українських клубах, їх забирають із перспективою, щоб вони грали, але вони поступаються місцем іноземним футболістам.

Ми викликаємо найкращих гравців, навіть якщо вони не мають ігрової практики. Тому що різниця в класі з іншими футболістами відчувається. За цей період ми спробували велику кількість виконавців. Ми бачимо потенціал у тих, хто залишився, із ними можна працювати. А інші мають працювати в клубі, скорочувати цю різницю в класі", – сказав Шевченко.

Збірна України в товариських матчах: статистика та найбільш знакові поєдинки