УКР РУС

Шевченко: Позиція нападника у збірній України – найслабша

23 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував список гравців, яких він викликав на кваліфікаційні матчі до ЧС-2018 проти Косово та Хорватії.

"Поки ми зупинили свій вибір на 23-х футболістах, але це, думаю, не остаточний список. У резерві перебувають три виконавці, один з них точно приїде в команду. А може, і два.

Немає ігрової практики у Олександра Зінченка, але це майбутнє нашої збірної. Хлопець перебуває в основній обоймі такого клубу, як Манчестер Сіті, а нам добре відомо, як там педантично ставляться до кадрів. Його не продали, не відпустили в оренду, в ньому бачать потенціал. Ми теж його бачимо і всіляко його підтримуємо. Хочемо, щоб Саша потренувався в національній команді, а потім, можливо, він зіграє за молодіжку. Не в останню чергу з цієї причини я його і викликав, на відміну від інших хлопців, які теж не грають.

Три останні поєдинки за свою нову команду на хорошому рівні відіграв Олександр Кучер – наш досвідчений захисник. Тут справа навіть не в травмі Сергія Кривцова, а для нас це втрата, – центральний захисник турецького Кайсеріспору може конкурувати з будь-яким колегою по амплуа. У нас достатньо інформації по Кучеру, і вона позитивна. Добре виглядає в Динамо півзахисник Віталій Буяльський, який стає одним з лідерів своєї команди, забиває важливі м'ячі. Можливості цього виконавця нам теж добре відомі, він уже приїжджав до збірної, ми з ним знайомі.

У нас може бути одне нове ім'я – це правий захисник Ворскли Ігор Пердута, який показує стабільну гру в команді, непогано почала цей чемпіонат. В останні роки в інтересах колективу він діяв не на своїй позиції, на лівому фланзі захисту, але в цьому сезоні повернувся на своє місце.

Чому в основному списку тільки один нападник? У нас немає особливого вибору форвардів. На даний момент ця позиція – найслабша. Немає таких атакувальних виконавців, які постійно перебувають на провідних ролях в провідних клубах, грають в сильних командах в сильних чемпіонатах. Нападники зараз взагалі забивають мало! Подивимося ще за Артемом Бесєдіним, чи буде він грати в майбутніх матчах Динамо – в чемпіонаті України і Лізі Європи", – цитує Шевченка Команда №1.

Нагадаємо, що Шевченко викликав 23 гравці на матчі з Косово і Хорватією.