УКР РУС

Шевченко: Помиляюся я чи ні – покаже час і результат

12 жовтня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України проаналізував перші матчі "синьо-жовтих" під своїм керівництвом.

– Якби перед візитом в Конью та Краків вам сказали, що збірна України привезе додому 4 очки, ви б погодилися з таким прогнозом?

– Намагаюся не міркувати в стилі "що було б, якби..." або гадати на кавовій гущі. Я виходжу з того результату, який є.

На мій погляд, ми впустили перемогу в першому матчі з Ісландією. Грали з хорошим суперником, і у нас був шанс завоювати 3 очки. Те ж саме можна сказати і про поєдинок з Туреччиною – в кінці нам просто не вистачило сил. Ці 2 матчі ми провели на хорошому рівні. Чому не вийшло перемогти? Тут немає однозначної відповіді.

Але важливо, щоб команда росла не тільки в плані якості футболу, а й в розумінні, як вести гру, іншими словами – як діяти в залежності від мінливої ситуації на полі. Потрібно знати, коли притримати м'яча, а коли прискорити загальнокомандну гру, прагнути до балансу в цих діях.

У високому темпі демонструвати атакувальний футбол всі 90 хвилин дуже важко, тому потрібно вміти варіювати темп. Я хочу, щоб хлопці, граючи в агресивний, атакувальний футбол, знали, коли потрібно поберегти сили, а коли – прискоритися. Будемо прагнути до такої варіативності в діях колективу.

Я люблю оперувати фактами і на їхній підставі робити якісь логічні висновки. Можу спробувати пояснити, чому вчинив саме так. Помиляюся я чи ні – покаже час і результат. А фантазувати я не вмію.

– Що кажуть ваші помічники про потенціал національної команди після того, як вона провела під їхнім керівництвом 3 поєдинки?

– Мої помічники – професіонали своєї справи. Адже ми тому і прийшли до збірної України, що оцінили потенціал цих хлопців і зрозуміли, що з ними можна вирішувати серйозні завдання. Ми віримо в цю команду і в те, що вона може грати в якісний футбол.

Нагадаємо, що в останньому матчі відбору до ЧС-2018 збірна України розгромила Косово. Андрій Шевченко вважає, що його підопічні показали хороший футбол. Ротань забив у 90 матчі в складі збірної України, а Ярмоленко на два голи наблизився до Шевченка в списку бомбардирів "синьо-жовтої" дружини. Перед грою з'явилось відео, як народний депутат Володимир Парасюк опинився в облозі фанів без квитків та "уколов" за цю ситуацію президента ФФУ Андрія Павелка.