УКР РУС

Шевченко підбив підсумки трьох стартових матчів збірної України у відборі до ЧС-2018

10 жовтня 2016 Читать на русском

Наставник збірної України Андрій Шевченко поділився думками щодо старту команди у відборі до ЧС-2018.

"Логіка підказує, що в зіграних з початку відбору матчах ми повинні були домагатися кращого результату. Тут і незабитий ісландцям пенальті, і втрачені при рахунку 2:0 моменти з турками. Забий ми в Коньї третій гол, і суперник вже не відігрався б. Ми перебуваємо тільки на початку шляху: потрібно багато працювати, щоб не допустити таких помилок надалі.

Пенальтистів в команді має бути кілька, а бити слід тому, хто відчуває впевненість і готовність в конкретний момент. Я попросив, щоб Ярмоленко з Коноплянкою між собою вирішували це питання безпосередньо на полі. Вони і вирішили: Ярмоленко підійшов до м'яча – і забив. А що було б, якби арбітр призначив пенальті в грі з Косово, мені невідомо.

Був момент, коли втрата контролю над грою з Косово збіглася у нас з настанням фізичної втоми. Наші контратаки перетворювалися в контратаки суперника. Всю гру ми будували в атакувальному ключі, але, забивши, упустили ряд можливостей забезпечити велику перевагу і зняти питання про переможця.

Експерт назвав найважливішу деталь у грі збірної України за Шевченка

Ми не повинні дозволяти собі надалі втрачати контроль навіть на короткий час. Втім, при всіх наших помилках Косово могло лише зрівняти рахунок – для більшого у суперника просто не було моментів", – розповів Шевченко.

Збірна України розгромила Косово в рамках відбору до ЧС-2018. Андрій Шевченко вважає, що його підопічні показали хороший футбол. Ротань забив у 90 матчі в складі збірної України, а Ярмоленко на два голи наблизився до Шевченка в списку бомбардирів "синьо-жовтої" дружини. Перед грою з'явилось відео, як народний депутатВолодимир Парасюк опинився в облозі фанів без квитків та "уколов" за цю ситуацію президента ФФУ Андрія Павелка.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях