УКР РУС

Шевченко: Ніякої дідівщини в збірній немає і бути не може

23 березня 2017 Читать на русском

Наставник збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від матчу проти Хорватії в рамках відбору до ЧС-2018.

– Чи є в збірній штатний пенальтист?

– У команді до виконання пенальті повинні бути готові дві-три людини. А хто стане бити – вони вирішать між собою безпосередньо на полі. Якщо хтось не відчуває в собі впевненості – не сумнівайтеся, скаже про це чесно і довірить удар партнеру.

– Селезньов по приїзду в табір збірної привітав молодих гравців жартівливим: "А ви що тут робите, діти?" Резонне питання: в команді є дідівщина?

– Женя – веселий хлопець. Але якщо серйозно, то ніякої дідівщини в збірній немає і бути не може. Атмосфера в колективі відмінна, молоді та досвідчені хлопці у нас в абсолютно рівних умовах. І гарантом цього балансу є головний тренер.

Мирон Маркевич вважає, що відсутність ігрової практики у багатьох викликаних вами футболістів – навіть плюс: мотивації буде побільше. Чи згодні ви з цим?

– Тут важко посперечатися: у гравців, які не виходять стабільно на поле в своїх клубах, прагнення проявити себе у збірній зростає врази.

– Чи погодитеся з думкою абсолютної більшості фахівців і вболівальників, що нічия в Загребі – оптимальний результат?

– Будь-який результат, який приносить очки, для нас в цьому матчі буде оптимальним.
Результат, звичайно, буде мати велике значення, проте не меншим є наше бажання подивитися, як ми виглядаємо зі своєю ігровою філософією на тлі такого серйозного суперника. Ми однозначно спробуємо нав'язати супернику свою гру, але ось чи дозволять це хорвати – побачимо на "Максімірі". Вся наша робота на зборі була спрямована на те, щоб бажане вдалося.

Хорватія. Загадковий тренер, галактичний півзахист і фанати, які спалюють російські прапори

Матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня о 21:45. Чачіч оголосив заявку на матч. Шевченко також визначився з остаточним списком гравців на гру, яку обслужить іспанський арбітр Матеу Лаос. Збірна України перед матчем провела збори в Австрії. На грі в Загребі очікується аншлаг.

, а також у Viber