УКР РУС

Шевченко не вміє говорити і доносити свої думки, вся надія на іноземців-помічників, – один із найкращих бомбардирів України

19 липня 2016 Читать на русском

Член клубу Блохіна, екс-форвард "Чорноморця", "Карпат" і "Дніпра" Іван Гецко оцінив призначення головним тренером збірної України Андрія Шевченка.

"Втішає тільки те, що у Шевченка будуть досвідчені помічники-іноземці. Саме призначення Андрія нелогічне. Він – кум президента Федерації футболу Андрія Павелка. От і вся логіка такого рішення.

Також турбує невміння Андрія говорити. Те, що він не може нормально донести свою думки журналістам і вболівальникам – півбіди. Набагато гірше, якщо й футболісти збірної не зможуть зрозуміти, чого від них хоче головний тренер. Тому вся надія на помічників-легіонерів. Добре, що нарешті позбулися кола тренерів, які змінювали одне одного у "Динамо" та збірній – усіх цих Сабо та Фоменків.

Є великі сумніви, що Андрій здатен стати кваліфікованим тренером. Хоча щиро бажаю йому успіху. Але до провалу треба бути готовим. Вистачає прикладів, коли великі футболісти вважали себе спроможними стати такими ж тренерами – болгарин Стоїчков, аргентинець Марадона, голландець Гулліт, румун Хаджі. Але нічого в них не вийшло.

Найперше Шевченко у збірній має "почистити" склад. Як на мене, відсотків на 40. Відмовитися від послуг вікових гравців – Шевчука, Ротаня, Тимощука, Гусєва. Не бачу основним нападником команди Зозулю. Треба звернути увагу на футболістів, які грають у західноєвропейських чемпіонатах. Таких як Олійник, Болбат, Малиновський.

Натуралізація іноземців? Ставлюсь до цього позитивно. На Євро-2016 ми поїхали з двома гравцями, які знали – у них "залізне" місце в основному складі. Я про Коноплянку та Ярмоленка. А от якби їх "підпирали" ті ж Тайсон і Марлос – це пішло на користь команді. Конкуренція завжди допомагає, – розповів Гецко, який за кар'єру наколотив 151 гол і входить у топ-10 найкращих українських снайперів.

Хто такий Андреа Малдера. Чим примітний італійський фахівець в новому штабі збірної України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях