УКР РУС

Шевченко: Не хотіли грати у футбол ісландців, а навпаки – ми відходимо від нього

12 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко спробував пояснити, чому його команда поступилася Ісландії.

"Чи вистачило після Туреччини сил на Ісландію? У тих, хто грає в такому ритмі – проводить по два матчі на тиждень, – проблем не було ніяких. Зате вони були у тих, хто практично не виходить на поле в своїх клубах.

Нам не вистачило фактурних гравців? Ми були готові до цієї гри – ісландці давно діють в одному ключі, нічого не змінюють. Перед нашою командою стояло завдання втекти від всіх цих єдиноборств за допомогою контролю м'яча. У боротьбі, в стандартах, в силовому тиску в нас не було в протистоянні з ними жодних шансів. Ви вважаєте, що наша команда повинна була грати з ними в цей футбол? Так ми, навпаки, від нього віходимо, будуємо нову систему і зі свого шляху не звернемо.

Переломний момент – початок другого тайму? Не можна так втрачати м'яч, коли він вводиться через боковою лінію. Один гравець втратив позицію – отримали гол. Гаразд, суперник би розіграв якусь комбінацію, як хорвати в Загребі, а тут самі собі привезли проблеми.

Помилка судді? Не буду аналізувати роботу рефері. Судив шотландець, який бачить футбол по-іншому. От і все.

Психологія? Я б не став нарікати на цей аспект. Куди важливіше в таких ситуаціях зберігати принципи своєї гри, контролювати її, витримувати структуру. Хоча, можливо, ви маєте рацію – десь хлопці розгубилися. Прийшли в себе вже після другого м'яча", – сказав Шевченко в інтерв'ю Команда №1.

Ісландія – Україна. 5 головних підсумків матчу відбору ЧС-2018

Нагадаємо, у матчі відбору до ЧС-2018 Україна на виїзді програла Ісландії з рахунком 0:2.