УКР РУС

Шевченко назвав вимоги до нападника збірної України і вектор розвитку команди

11 листопада 2016 Читать на русском

Наставник збірної України Андрій Шевченко на прес-конференції поділився очікуваннями від матчу проти Фінляндії у відборі до ЧС-2018.

"Головна мета збірної України у матчі з Фінляндією – перемогти. Нас чекає непростий поєдинок. Однак в той же час необхідно показати хорошу гру.

Сьогодні я відвідав дитбудинок та моряків. Це не має ніякого стосунку до гри. Я просто вирішив зробити внесок у реабілітацію дітей, подивитись, в яких умовах вони живуть. До моряків я заїхав, аби подарувати їм білети на матч Україна – Фінляндія, серед них багато вболівальників.

Основний вектор розвитку збірної України – покращення якості гри. Підключати молодь добре, але вона має бути готовою до виступів за національну команду. Залучати молодь дуже важливо. Хоча для деяких гравців це аванс. Молоді футболісти прогресують і важливо, аби вони прогресували у своїх клубах. Ми надаємо їм шанс у національній команді. Підкреслю, що найважливіше – це покращення якості гри.

Гравці "Чорноморця" у збірній України? У нас є футболісти з "Чорноморця" та інших українських клубів у розширеному списку. Ми слідкуємо за ними.

Які вимоги до нападника збірної України? Нападник має забивати. Якщо він не забиває, то має виконувати роботу, аби партнери забивали. Однак все ж нападник хорошого рівня має забивати голи. Поясню: якщо ми створюємо багато моментів, щоб нападник забивав, то він має забивати. Якщо ж нападник своїм рухом створює зони для партнерів, аби вони забивали, то це теж нас влаштовує.

Коноплянка? Він вчора тренувався і почувається добре. Сподіваюсь, всі гравці підійдуть до матчу в ідеальній формі", – сказав Шевченко.

Матч 4-го туру відбору до ЧС-2018 Україна – Фінляндія відбудеться 12 листопада на одеському стадіоні “Чорноморець” о 21:45. Шевченко вже визначився зі списком гравців та згодом довикликав Коваленка. “Футбол 24” провів аналіз вибору Андрія Миколайовича. Збірна Фінляндії теж оголосила заявку на гру без екс-”динамівця”. ФФУ запросила на перший домашній матч збірної України без обмежень для глядачів. Матч Україна – Фінляндія відвідає новий президент УЄФА. Україна – Фінляндія. Передматчева прес-конференція Андрія Шевченка. Найбільш яскраві та емоційними миттєвості відкритого тренування збірної України. Усі гравці збірної, включно з Коноплянкою, здорові та готуються до матчу.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях