УКР РУС

Шевченко: На жаль, кілька помилок перекреслили всі зусилля

25 березня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував поразку від хорватів у рамках відбору до ЧС-2018.

"Гра склалася з епізодів. Коли у Хорватії в певній фазі гри була перевага, вони її реалізували. Нам те ж саме зробити не вдалося. Результат, звичайно, негативний, але ще нічого не втрачено. У хорватів є серйозна перевага, але ми продовжуємо боротися.

У нас будь-який гравець повинен завойовувати місце в складі. Немає недоторканих. Гравці приїжджають на збір, ми їх дивимося, а потім робимо висновки. Сьогодні були гравці, які добре проявили себе, були ті, хто не зміг повністю реалізувати себе. Але це не означає, що вони не отримають місця у команді в майбутньому. Так само, як і те, що зіграли сьогодні добре, гарантували собі місце в команді в наступних матчах.

Гра сьогодні у нас місцями виходила, місцями - ні. У хорватів є два супергравця – Модріч і Ракітіч. До речі, Модріч організував гольовий момент. Ми зводили нашу гру не тільки до пресингу, ми повинні були контратакувати. На жаль, кілька помилок перекреслили всі зусилля.

Україна і Хорватія – дві абсолютно різні команди за стилем, за діями на полі. Ми вивчили суперника, ми прекрасно розуміли, що нас чекає. Ми за стилем грали у свій футбол, моментами це виходило. Я бачив те, що хотів бачити від своєї команди.

Перша поразка у тренерській кар'єрі? Вигравати завжди неможливо. Поразки приходять і йдуть. Що стосується сьогоднішнього матчу, то можна програвати по-різному. Сьогодні ми програли за гідної гри.

Заміна на Бесєдіна? Я відчував, що ми маємо перевагу. Хотілося її розвинути. Я вважаю, що ми абсолютно правильно зробили, намагаючись підсилити атаку", – підсумував тренер.

Нагадаємо, Хорватія переграла Україну з рахунком 1:0.

Хорватія – Україна. Непогана гра, але не результат. Наші оцінки

Хорватія – Україна. 5 головних підсумків матчу

, а також у Viber