УКР РУС

Шевченко: Коваленко зіграв на хорошому рівні. Не розумію, звідки пішов шквал критики

12 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував гру Віктора Коваленка в матчі з Ісландією, а також пояснив, чи залежна його команда від гри Євгена Коноплянки та Андрія Ярмоленка.

"Чи порушував структуру гри Коваленко? Ні. Я взагалі не розумію, звідки пішов весь цей шквал критики на молодого хлопця. Коваленко зіграв на хорошому рівні, був одним з небагатьох, хто весь час створював рух. Нас влаштувала його активність. З тієї гри, яку вели ісландці, він діяв правильно.

Суперник закрився, потрібно було частіше міняти напрямок атак, переводити м'яч з флангу на фланг, створювати там чисельну перевагу, підвищувати мобільність. Коли це все працює, оборона не встигає перебудовуватися, з'являються дірки. У нас були моменти, в яких така тактика працювала, але не було завершення – останнього пасу і удару. На одній половині поля постійно перебувало до 20-ти футболістів. Повторюся, щоб пробити цю стіну, потрібен нападник, який вміє діяти один в один, проявляти майстерність в нестандартних ситуаціях ...

Наша атака залежить від Ярмоленка та Коноплянки, в яких не пішла гра? Я не буду переходити на особистості – буду говорити про команду. А те, про що ви питаєте, ми обговоримо всередині колективу. Розповімо хлопцям, хто зіграв добре, а хто – погано. Так вони і самі вже знають, хто випав, а хто відіграв на своєму рівні. За самовіддачею у мене точно немає ні до кого претензій", – сказав Шевченко в інтерв'ю Команда №1.

Шевченко: Не хотіли грати в футбол ісландців, а навпаки – ми відходимо від нього

Нагадаємо, у матчі відбору до ЧС-2018 Україна на виїзді програла Ісландії з рахунком 0:2.