УКР РУС

Шевченко: Гравці повинні знати, що треба боротися за місце у складі

29 серпня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився останніми новинами про збір "синьо-жовтих" напередодні стартового матчу кваліфікації чемпіонату світу 2018 року проти Ісландії.

"Мені потрібно подивитися на нових кандидатів. Моє завдання – це створити конкуренцію на кожній позиції. Гравці повинні знати, що, аби отримати місце у складі, треба боротися. Треба доводити, що у тебе кращі результати, ніж в інших. У нас ще є тижневий цикл тренувань. Замість товариського матчу, від якого я відмовився, у нас будуть тактичні тренування та двостороння гра. І вже тоді я матиму змогу визначитися з остаточною заявкою на матч проти Ісландії.

Дефіцит лівих захисників? У цьому контексті мене тішить той факт, що на цій позиції ми можемо розраховувати на Богдана Бутка.

Хачеріді, швидше за все, покине розташування збірної, – Шевченко

Відсьогодні нам необхідно зосередитись і вирішити поставлені завдання. Я 18 років провів у національній команді як гравець і добре знаю, що таке збірна України. Я працював з багатьма тренерами, у мене є чітке розуміння специфіки тренерської роботи. Тут у тебе набагато менше часу, аніж у клубного тренера. Ти мусиш сконцентруватися на деталях, які є важливими для команди. Точно будемо грати з одним воротарем і чотирма захисниками. У нашому арсеналі є кілька тактик, які ми плануємо використовувати в залежності від специфіки суперників і матчів. Головне, щоб футболісти якнайшвидше ознайомилися зі структурою командної гри.

Людям важко зрозуміти, чому команда невдало виступає. Бувають різні результати. Але головне, щоб усі знали, що ми з відкритим серцем виконуємо свою роботу і віддаємо на полі усі свої сили. Все інше можна пояснити і зрозуміти", – розповів Шевченко.

Шевченко пояснив, чому викликав у збірну України двох молодих форвардів з "Дніпра"

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях