УКР РУС

Шевченко дав оригінальну пораду італійцям, як пережити карантин через коронавірус

18 березня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловив сподівання, що Італія невдовзі виграє боротьбу проти коронавірусу.

"У Мілана велике серце, а також чудові навички роботи у лікарнях. Я знаю з власного досвіду: лікарі і медсестри дуже хороші, компетентні і роботяги. Вони зроблять усе, навіть якщо вони в скрутному становищі. Італія зробить це.

Шевченко відреагував на рішення перенести Євро-2020

Я дуже люблю Італію, це моя друга країна, я не поділяю її між фанатами Інтера, Мілана чи Ювентуса. Точно так само, як я не ділю Мілан на тих, хто підтримує "россонері" або "нерадзуррі", і не тільки тому, що всі в Мілані завжди ставилися до мене прихильно. Я люблю Мілан, я люблю Італію, я не сумніваюся, що найгірше мине. Італія заплатила тільки за те, що стала першою європейською країною, яка зіткнулася з надзвичайною ситуацією.

Можливо, молоді люди не зрозуміли серйозність ситуації. Ми повинні мати в собі сили, щоб ізолюватися. Іноді це дуже важливо як для суспільства, так і для окремих осіб. Італія весела країна, люди звикли виходити на вулицю, спілкуватися. Знадобився час, щоб зрозуміти ситуацію. Проте, мені здається, що вибір був зроблений в правильний час, і люди адаптувалися.

Посидьте вдома, подивіться футбол. Наприклад, матч між Міланом і Ювентусом у фіналі Ліги чемпіонів або міланські дербі. Головне пам'ятайте – в майбутньому буде ще більше класного футболу. Італія сильна в труднощах, а Мілан не тільки красивий, але і впертий", – цитує Шевченка Gazzetta dello Sport.

Євро-2020 перенесли, Україна з ризиком залишитися без Шевченка – хто виграв і програв від рішення УЄФА