УКР РУС

Шевченко: Були моменти, коли треба було стояти, терпіти і боротися. Ми це робили

7 жовтня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу своєї команди в матчі з Косовом (2:0).

"Був важкий матч при жахливих погодніх умовах. Косово віддало всі сили, які в них були, але мої хлопці молодці. Вони грамотно зіграли на такому полі. Я задоволений усіма гравцями: й тими, що вийшли в старті, й тими, що з’явилися з лави запасних. Також задоволений як грою, так і результатом.

Перестановки в другому таймі? Ми ніколи не змінюємо план на гру. Гармаш добре дивився, рухався, переміщався по полю. Вирішили поставити його вперед, Ярмоленка під ним, а Марлоса на свою позицію. При першому голі Гармаш добре зіграв, хоч і не забив, – в тому місці все ж треба було бути. Так само добре зіграв і Ярмоленко.

Марлос? Це був дебют в одному з найважчих матчів. Ми знаємо, що він ідеально працює з м’ячем, але сьогодні поле не дозволило цього. Головне, що знаємо, як використовувати Марлоса. Впевнений, він підсилить нашу команду. Але все з часом, поступово.

Погода? Ми говорили про те, що треба багато бити по воротах. Але ви навіть не уявляєте, наскільки важко грати в таких умовах. Місцями м’яч просто не котився. Тому я просив хлопців діяти по ситуації: коли виходить – грати, коли ні – вибивати вперед. Були моменти, коли треба було стояти, терпіти і боротися. Ми це робили.

Я боявся і переживав, що матч можуть перенести на завтра. Не хотілося тут залишатися ще на день і втрачати години для відновлення. Ми й так повернемося завтра до Києва лише в шостій-сьомій ранку. Треба буде повністю відновитися до Хорватії. В цьому матчі нам треба лише перемога. Це буде фінал", – сказав Шевченко в інтерв'ю ТК Футбол 1.

Косово – Україна: Марлос дебютував за збірну, Кравець і Ордець не зіграють проти Хорватії

Нагадаємо, в матчі відбіркового етапу до ЧС-2018 Україна на виїзді виграла в Албанії з рахунком 2:0.