УКР РУС

Шевченко: Я б хотів, щоб ми виграли відбіркову групу і вирішували, їхати чи не їхати в Росію

2 вересня 2016 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував своє ставлення до гравців з чемпіонату Росії.

– Чи буде збірна України брати участь в ЧС-2018 в Росії? Якщо так – чи будуть у збірній українські футболісти, які грають зараз за російські клуби?

– Я б хотів зіткнутися з проблемою, що ми виграли відбіркову групу, і вирішуємо, їхати чи не їхати в Росію! Але поки нас чекають перші матчі, а рішення про участь або неучасть приймає Федерація футболу.

Я не відчуваю проблем з гравцями, які виступають у Росії. Серед викликаних на збір – такого немає жодного.

– Як ви ставитеся до того, що українські футболісти переходять в російські клуби? Не так давно Пилип Будківський перейшов у Анжі. Ходять чутки, що туди може перейти Руслан Ротань.

– Не можу коментувати особисті справи гравців, кожен сам вибирає свій шлях. Моя робота – зібрати кращих українських футболістів і створити з них команду, колектив.

– Що особисто у вашому житті змінив 2014-й рік: Майдан, окупація Криму, початок війни в Донбасі. Не боїтеся далі жити в Україні? Де знаходяться з того часу ваша дружина з дітьми?

– Моя чітка позиція – я громадянин України і патріот своєї країни. Я живу і працюю в Україні.

Доля футболістів така, що вони багато часу проводять поза домом, моя сім'я живе за кордоном. Але головне завжди пам'ятати, де твоя батьківщина. Моя батьківщина тут, в Україні.

Шевченко пояснив, за яким принципом обрав 5 гравців, які покинули збірну України

А що ви думаєте з цього приводу? Напишіть у коментарях