УКР РУС

Шевченко: У збірної України буде 2 фінали

2 жовтня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з журналістами перед першим тренуванням команди в рамках підготовки до матчів проти Косово та Хорватії.

– Яке самопочуття травмованих гравців?

– У Ракицького є проблема, він зараз в Києві. Сьогодні його оглядали лікарі. Бутко з командою, але сьогодні працювати не буде. Кучер передзвонив мені сьогодні, у нього особиста проблема. Він зараз не прилетів з командою, але сьогодні ввечері буде в таборі збірної. У нас всі кваліфіковані гравці, тому ми знайдемо заміну Ракицькому.

– Ви вже думали, як будете використовувати Марлоса?

– Марлос знаходиться в однаковому становищі з іншими гравцями, ніяких привілегій йому не надається. У нього є достатня кількість якостей, завдяки яким він може допомогти збірній. Спеціально ніхто нікого вводити в склад не стане. Що стосується Лук'янчука, він капітан молодіжної збірної. Ми хочемо подивитися на нього на тренуваннях з першою командою. Всі у команді повинні доводити все на тренуванні.

– Попереду в команди 2 матчі, але більше говорять про важливість поєдинку з Хорватією. Чи не боїтеся, що хтось із підопічних буде думати більше про матч з Хорватією?

– У нас буде два фінали. Перший – це тільки Косово. Це найважливіша гра для нас зараз в групі. Щоб розраховувати на що, ми повинні обов'язково перемагати. Настрій повинен бути дуже серйозним. Це я буду вимагати від кожного гравця. Якщо хтось не розумітиме це, ябуду вимагати ще жорсткіше.

– Чому обрали саме Харків місцем підготовки до матчів?

– По-перше, тут хороші умови, поле поруч. Є певні закриті умови, які потрібні для команди. Харків нас завжди добре зустрічає. Приємно відвідувати різні міста України. Ми робимо багато відкритих тренувань, прес-конференцій.

– Яке першочергове завдання тренерського штабу?

– Спочатку ми повинні відновити гравців тих клубів, які виступають в єврокубках, футболісти втомлені. Буде хороше підготовче тренування, де ми подивимося, хто у якому стані знаходиться.

Україна – Хорватія: не зіграють Калініч і ще кілька гравців, а Марлоса хорвати не бояться